Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ «ΖΗΜΕΝΣ»
Δικομματική συνενοχή σε μπίζνες και συγκάλυψη

Αποκαλυπτικός ο πρώην υπουργός της ΝΔ Χρ. Μαρκογιαννάκης στις ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη

Ο ένας (ΠΑΣΟΚ) έραβε και ο άλλος (ΝΔ) έκοβε, με μόνες κερδισμένες τις πολυεθνικές
Ο ένας (ΠΑΣΟΚ) έραβε και ο άλλος (ΝΔ) έκοβε, με μόνες κερδισμένες τις πολυεθνικές
Στη λογική της συγκάλυψης των πολιτικών ευθυνών που έχουν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια της ΝΔ για την παραγγελία (από το ΠΑΣΟΚ) του διαβόητου συστήματος των Ολυμπιακών Αγώνων C4I και στη συνέχεια την παραλαβή του (από τη ΝΔ), κινήθηκε ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Τάξης Χρ. Μαρκογιαννάκης, καταθέτοντας τις προηγούμενες μέρες στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής, που ασχολείται με τη διερεύνηση του σκανδάλου της «Ζήμενς».

Κατά τον Χρ. Μαρκογιαννάκη - μετά από σχετικές ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη - η κυβέρνηση Σημίτη καλώς εν τέλει παρήγγειλε το C4I, αφού υπήρχαν τεράστιες πιέσεις για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας. Στη συνέχεια επίσης καλώς η κυβέρνηση Καραμανλή το παρέλαβε, αφού λίγους μόνο μήνες μετά τις εκλογές του Μάρτη του 2004 άρχιζαν οι αγώνες.

Η κατάθεσή του επιβεβαιώνει την εκτίμηση ότι τα δύο ένοχα κόμματα στην υπόθεση «Ζήμενς» αλληλοκαλύπτονται και οδηγούν την υπόθεση με τη λογική της συγκάλυψης, δίνουν άφεση αμαρτιών ο ένας στον άλλον και στήνουν επιμέρους, άσφαιρους και αποπροσανατολιστικούς καυγάδες.

Οι του ΠΑΣΟΚ ρίχνουν το βάρος στη ΝΔ, που παρέλαβε το C4I, και δεν κάνουν κουβέντα για τις διαδικασίες παραγγελίας του, ενώ οι της ΝΔ ασχολούνται μόνο με την παραγγελία του συστήματος και δεν ασχολούνται με όσα ακολούθησαν για την παραλαβή του.

Σε ερώτηση του Θ. Παφίλη γιατί παραλάβαμε ένα πανάκριβο σύστημα το οποίο δε λειτούργησε ποτέ, ο Χρ. Μαρκογιαννάκης είπε ότι το πήραμε για την περίπτωση που γινόταν κάτι κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, ενώ εκτίμησε ότι οι διάφορες εταιρείες συμβούλων του έργου στην κυριολεξία «πλούτισαν». Ο πρώην υφυπουργός είπε ότι κατά την εκτίμησή του «στην κυβέρνηση Σημίτη ή στον ίδιο τον Κ. Σημίτη επεβλήθη να αγοραστεί ένα σύστημα το οποίο ήταν τόσο ακριβό» και σε ερώτηση του Θ. Παφίλη από ποιον, είπε: «Δεν ξέρω, από ξένες κυβερνήσεις, από εταιρείες, πάντως από εκείνους που είχαν συμφέρον άμεσο ή έμμεσο».

Οι πολυεθνικές σταθερά κερδισμένες

Σε άλλη ερώτηση, γιατί ο ίδιος δε βγήκε μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες να καταγγείλει την παραγγελία και την παραλαβή αυτού του συστήματος που χρυσοπλήρωσε ο ελληνικός λαός και δε λειτούργησε ποτέ, είπε ότι ο ίδιος έθετε το θέμα αρμοδίως αλλά του απαντούσαν ότι «κάναμε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες και δεν πρέπει να τους αμαυρώσουμε».

Στην παρατήρηση του εκπροσώπου του ΚΚΕ ότι πίσω από τις εταιρείες που δραστηριοποιήθηκαν για το C4I ήταν μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ, της Γερμανίας ή του Ισραήλ, οι οποίες προφανώς ενδιαφέρονταν και για άλλα πράγματα, απάντησε σιβυλλικά: «Αυτό προφανώς θέλετε να σας πω. Ομως, δεν θα σας το πω». Αναφερόμενος στη δράση των διαφόρων εταιρειών έκανε λόγο για «τρελές συμβάσεις» και υπογράμμισε: «Ξέρετε τι είναι από ό,τι παίρνει μια εταιρεία από το δημόσιο, το 85% να πηγαίνει στην τσέπη και μόνο το 15% να διατίθεται για την αποστολή που ανέλαβε»!


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ