Πέμπτη 29 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΣ ΠΑΡΙΣΙΟΥΣ: «10.000 καλλιεργητές σιτηρών έχοντας μπλοκάρει κεντρικές οδικές αρτηρίες της γαλλικής πρωτεύουσας με 1.300 τρακτέρ, ζητούσαν από την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την ενίσχυση των τιμών των δημητριακών και να αναπληρώσει τις ζημιές που υπέστησαν τα τελευταία χρόνια» (το θέμα για τη Γαλλία στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΝΕ; «τελευταίο τρανταχτό παράδειγμα η ενέργεια συνδικαλιστικής οργάνωσης που οδήγησε στην απόφαση μιας εταιρείας να σταματήσει τις κρουαζιέρες στην Ελλάδα (...) αυτή η πράξη συνιστά εγκληματική ενέργεια (...) οι Ελληνες πολίτες ψήφισαν μια κυβέρνηση για να τους προστατεύσει και να εφαρμόζει το νόμο. Επιτέλους γιατί δεν το κάνει;» (το κύριο άρθρο για την Ελλάδα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΕΙΝΑΙ ΤΟ Π.Α.ΜΕ. ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΕΙ: «είναι η ζημιά που προκάλεσε η έφοδος του ΠΑΜΕ στο κρουαζιερόπλοιο Ζενίθ» (το σχόλιο στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).

ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ: «πατρίκιοι και πληβείοι, πλουτοκρατία και προλεταριάτο, όπως αρέσκεται να λέει ακόμη το ΚΚΕ (...) η αριστερά πρέπει να αρθρώσει επιτέλους λόγο και όχι αντίλογο (...) αυτήν την πρακτική άλλων εποχών που ουδεμία εφαρμογή έχει σήμερα πρέπει να ξεπεράσουμε» (το άρθρο στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ).

ΚΥΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΕΙ ΦΟΒΟ: «όσες πορείες και να κάνει το ΚΚΕ (...) ο λογαριασμός είναι δεδομένος (...) να αφήσουμε (έστω προσωρινά) τους συνταξιούχους χωρίς συντάξεις και τους δημοσίους υπαλλήλους χωρίς μισθό» (ο Π. Μανδραβέλης στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΓΑΛΑΝΤΟΜΟΣ: «δεν χρειάζεται να υπάρξουν μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα αρκεί να γίνουν οι αναγκαίες αναδιαρθρωτικές αλλαγές, τόνισε χθες ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών» (το θέμα στα ΝΕΑ).

ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ: «"αρκετά (...) υπάρχει λαϊκή εντολή να αλλάξουμε τα πάντα" συνέχισε ο πρωθυπουργός και έκανε λόγο για "μέτωπο των υγιών δυνάμεων του τόπου"» (το θέμα στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ