Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ - ΣΥΡΙΑ
Το «σίριαλ» των «Σκουντ» καλά κρατεί

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ - ΔΑΜΑΣΚΟΣ - ΒΗΡΥΤΟΣ.-

Συνεχίζεται το ..«σίριαλ» με τις πληροφορίες που διαρρέονται κυρίως από ισραηλινές πηγές περί μεταφοράς πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, και συγκεκριμένα «Σκουντ», από τη Συρία προς τη λιβανική σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ». Αν μη τι άλλο, το πλέον ενδιαφέρον είναι η «διττή» στάση των ΗΠΑ.

Χτες, ο ανώτερος διπλωμάτης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζέφρι Φέλτμαν, ενημερώνοντας την Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων, δήλωνε ότι «αν είναι αληθινές οι συγκεκριμένες πληροφορίες, τότε οι συνέπειες θα είναι πολύ σοβαρές. Ολες οι μορφές αντίδρασης της Ουάσιγκτον παραμένουν πιθανές», κατέληξε, χρησιμοποιώντας μια φράση που είθισται να συμπεριλαμβάνει και το ενδεχόμενο στρατιωτικής επίθεσης.

Εντούτοις, ο Φέλτμαν παραδέχτηκε ότι οι ΗΠΑ δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν τις πληροφορίες αυτές. Η, δε, Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, από την Εσθονία όπου βρίσκεται για τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, υπεραμυνόταν της επιλογής της αμερικανικής προεδρίας για βελτίωση των σχέσεων με τη Συρία και την αποστολή πρέσβη μετά από πέντε χρόνια απουσίας, τονίζοντας ότι «παρά τις ανησυχίες και τις διαφωνίες, είναι προς το συμφέρον των ΗΠΑ οι κινήσεις αυτές».

Μετά από αυτές τις δηλώσεις, τόσο Σύροι όσο και Λιβανέζοι αξιωματούχοι επαναλάμβαναν ότι δεν έχει γίνει καμία μεταφορά πυραύλων από τη Συρία στο Νότιο Λίβανο και τη «Χεζμπολάχ», επιμένοντας ότι πρόκειται για μεθοδευμένο αποπροσανατολισμό που επιχειρεί η ισραηλινή ηγεσία για να καλύψει τις προκλήσεις της κατά των Παλαιστινίων και για να καλλιεργήσει κλίμα έντασης.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ