Παρασκευή 23 Απρίλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
Τιμήθηκε η επέτειος γέννησης του Λένιν

Χιλιάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν χτες στην Κόκκινη Πλατεία για να τιμήσουν τον ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης
Χιλιάδες λαού και νεολαίας συγκεντρώθηκαν χτες στην Κόκκινη Πλατεία για να τιμήσουν τον ηγέτη της Οχτωβριανής Επανάστασης
Με πολλές και μαζικές εκδηλώσεις σε σειρά περιοχών της Ρωσίας γιορτάστηκε χτες η επέτειος των 140 χρόνων από τη γέννηση του Βλ. Λένιν. Ιδιαίτερα μαζική ήταν η συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΚΚ Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας με συμμετοχή χιλιάδων Μοσχοβιτών, αλλά και εκπροσώπων φορέων και οργανώσεων από άλλες περιοχές.

Ιδιαίτερα αισθητή ήταν η μαχητική παρουσία και το πλήθος της νεολαίας, ενώ, σε μια συμβολική τελετή μπροστά στο Μαυσωλείο του Λένιν, απονεμήθηκαν μετάλλια σε βετεράνους του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου, καθώς και σε νέους κομμουνιστές.

Από την πληθώρα των εκδηλώσεων στη χώρα ξεχωρίζει η εκδήλωση των εγκαινίων του αγάλματος του Λένιν στο κέντρο της πόλης Βαλντάι, στην περιοχή του Νόβγκοροντ. Το μεταλλικό άγαλμα βρισκόταν επί ΕΣΣΔ σε στρατιωτική περιοχή της πόλης. Μετά την αντεπανάσταση το άγαλμα διαλύθηκε και τα κομμάτια του πέρασαν στην ιδιοκτησία μιας τοπικής επιχείρησης. Τελικά, με πρωτοβουλία του ΚΚΡΟ, των τοπικών οργανώσεων των βετεράνων και του λαού της πόλης, οι αρχές της περιφέρειας όχι μόνο συμφώνησαν στην τοποθέτησή του στο κέντρο, αλλά δόθηκαν και 100.000 ρούβλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την περιφέρεια, για τη συντήρηση και τοποθέτησή του.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ