Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ζητούν κατάργηση της εναλλακτικής θητείας!

Το αναχρονιστικό και αντιδημοκρατικό τους πρόσωπο έδειξαν για άλλη μια φορά εκπρόσωποι της Εκκλησίας και με προσφυγή που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας στρέφονται ουσιαστικά εναντίον του νόμου 2610/97 περί εναλλακτικής θητείας για τους αντιρρησίες συνείδησης. Συγκεκριμένα, συζητήθηκε χτες στο Δ' Τμήμα του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου προσφυγή που κατέθεσε ο Κλ. Οικονόμου, γιατρός, εκ μέρους του Ιδρύματος Αποθεραπείας Φυσικής Αποκατάστασης (ΝΠΔΔ), στο οποίο προεδρεύει ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος.

Ο προσφεύγων ζητούσε να ακυρωθεί η πράξη του υπουργού Εθνικής Αμυνας με την οποία τοποθετήθηκε μάρτυρας του Ιεχωβά στο Ιδρυμα Αποθεραπείας Φυσικής Αποκατάστασης (ΙΑΦΑ), προκειμένου να υπηρετήσει τη θητεία του. Επίσης, υποστήριζε ότι είναι αντισυνταγματικός ο νόμος 2610/97 περί εναλλακτικής θητείας και ότι αντίκειται στα άρθρα 13 και 109 του Συντάγματος.

Ο εισηγητής σύμβουλος επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου κατά τη χτεσινή συζήτηση υποστήριξε ότι δεν παραβιάζεται το Σύνταγμα, γιατί το Ιδρυμα Αποθεραπείας Φυσικής Αγωγής είναι κοινωφελές ίδρυμα και όχι εκκλησιαστικό. Παράλληλα, ο εισηγητής πρότεινε την ακύρωση της αίτησης, επειδή το συγκεκριμένο Ιδρυμα δεν έχει έννομο συμφέρον, καθώς δεν προέκυψε από πουθενά ότι έπρεπε να ερωτηθεί το ΙΑΦΑ για την τοποθέτηση του στρατιώτη μάρτυρα του Ιεχωβά.

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε να εκδώσει απόφαση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ