Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟ ΦΑΛΗΡΟ
«Τρώνε» ελεύθερους χώρους

Η ιστορία του Πάρκου Ελευθερίας επαναλαμβάνεται στον Πειραιά. «Τρώνε» τους ελεύθερους χώρους, για να φτιάξουν το μέγαρο του Ολυμπιακού

Sportidea

Η ιστορία του Πάρκου Ελευθερίας επαναλαμβάνεται στον Πειραιά. «Τρώνε» τους ελεύθερους χώρους, για να φτιάξουν το μέγαρο του Ολυμπιακού
Νέα πρόκληση εις βάρος της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Λεκανοπεδίου αποτελούν τα σχέδια μεγαλοεργολάβων στον Πειραιά, που λυμαίνονται τους ελεύθερους χώρους γύρω από το στάδιο Καραϊσκάκη. Μάλιστα, τα όσα συμβαίνουν τελευταία στο λιμάνι - στο όνομα, μάλιστα, των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, αλλά και της ομάδας του Ολυμπιακού - οδηγούν αβίαστα στο συμπέρασμα πως ένα νέο οικολογικό έγκλημα - ανάλογο με αυτό του Πάρκου Ελευθερίας - βρίσκεται σε εξέλιξη, με την κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή να παρακολουθούν το ...ματς από τις εξέδρες!

Συγκεκριμένα, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, οι εργολάβοι που καταπάτησαν πίσω από το γήπεδο Καραϊσκάκη το χώρο, από το καλοκαίρι, τον περιφράξανε και έστησαν τους γερανούς, έφεραν ψήφισμα με το οποίο πρότειναν την αλλαγή του σχεδίου πόλης, ώστε να μετατραπεί ο ελεύθερος χώρος - βόρεια και νότια του γηπέδου - σε οικοδομήσιμο. Εκεί πρότειναν να κατασκευαστούν δύο πολυώροφα κτίρια και να δοθεί το ένα στον εργολάβο κατασκευαστή και το άλλο στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ).

Οι προτάσεις, δε, των μεγαλοκερδοσκόπων είναι συγκεκριμένες: Το κτίριο που θα δοθεί στην ΕΟΕ θα περιλαμβάνει θεωρεία επισήμων και θεατών διακεκριμένων θέσεων με σαλόνι παραμονής. Ακόμα, χώρους που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες του Τύπου και των ΜΜΕ, χώρο αναψυκτηρίου των θεατών διακεκριμένων θέσεων, ενώ οι λοιποί χώροι θα αναπτυχθούν σαν χώροι γραφείων χρήσεων.

Το κτίριο που θα παραχωρηθεί στον ανάδοχο του έργου για 20ετή χρήση θα περιλαμβάνει: Θεωρεία θεατών διακεκριμένων θέσεων με σαλόνια και εξέδρα για την παρακολούθηση των αγώνων, χώρο εστιατορίου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων για διαλέξεις ή σεμινάρια, προβολής βίντεο, συγκεντρώσεις, εκθέσεις και καταστήματα. Οι λοιποί χώροι θα χρησιμοποιηθούν για γραφεία αποκλειστικής χρήσης του αναδόχου, ή μίσθωσης από αυτόν σε τρίτους.

Μετά απ' αυτές τις εξελίξεις, η Δημοτική Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση», με ανακοίνωσή της, καλεί όλους τους Πειραιώτες και τους κατοίκους του Φαλήρου να αντισταθούν για να σώσουν τους χώρους και την ανάσα τους, να παλέψουν «για να μη χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο οι απάνθρωπες συνθήκες, στις οποίες έχουν οδηγήσει την πόλη μας οι μεγαλοκερδοσκόποι, οι κυβερνήσεις και οι δημοτικές αρχές τους». Παράλληλα, δηλώνει αποφασισμένη να προσφύγει στην επιτροπή του άρθρου 18 και να παλέψει με όλα τα μέσα για «να μην ποδοπατηθεί με τόση βαναυσότητα η νομιμότητα και, μέσω αυτής, η ίδια η λειτουργία του Πειραιά».

Ενδεικτικά τα ερωτήματα, που θέτει, στην ανακοίνωσή της, η Κίνηση «Πειραιάς Αναγέννηση»: «Αλήθεια, με ποιες διαδικασίες αποφασίστηκε το ποσοστό αντιπαροχής, ποιος διαγωνισμός έγινε, τι ρόλο είχε το δημοσίευμα πριν καν ρωτηθεί ο δήμος και το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αλλαγή χρήσης, ποιος είναι ο εργολάβος, που έχει τέτοιες πλάτες για να στήσει παράνομα γιαπιά και να έχει στο τσεπάκι την εκ των υστέρων συγκατάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ΥΠΕΧΩΔΕ και ποιος άλλος εργολάβος θα τόλμαγε να λάβει μέρος σε δημοπρασία, αν έγινε ποτέ, ή αν θα γίνει;». Αλήθεια, θα βρεθεί κανείς να δώσει απαντήσεις για τη θρασύτατη αυτή ενέργεια, στην οποία εμπλέκεται και η Ολυμπιακή Επιτροπή;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε... καραντίνα ο αθλητισμός στην Ευρώπη(2020-03-11 00:00:00.0)
Συνάντηση με την ΕΟΕ(2017-03-29 00:00:00.0)
Εισιτήριο για την είσοδο στο Παναθηναϊκό Στάδιο(2009-11-05 00:00:00.0)
Ποιο το τέλος της υπόθεσης Κεντέρη - Θάνου;(2004-08-15 00:00:00.0)
Οχι αγωνίσματα στην Αρχαία Ολυμπία(2003-11-01 00:00:00.0)
Θολό τοπίο στη στελέχωση(2001-08-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ