Τετάρτη 29 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΛΤΑ
Παρέμβαση στην ΟΜΕ - ΕΛΤΑ

Την ανάγκη για αγωνιστικές κινητοποιήσεις ενάντια στις μεθοδεύσεις ξεπουλήματος του δημόσιου Ταχυδρομείου τονίζει η Δημοκρατική Συνεργασία Εργαζομένων ΕΛΤΑ. Κινητοποιήσεις ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για εξεύρεση ιδιώτη «στρατηγικού επενδυτή» και την πώληση σε αυτόν του 25% των ΕΛΤΑ και του 50% της θυγατρικής των Ταχυμεταφορών.

Συγκεκριμένα, η παράταξη με επιστολή της προς την ηγεσία της Ομοσπονδίας Εργαζομένων ΕΛΤΑ ζητά να συγκληθεί έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας με θέματα την εκτίμηση της κατάστασης και την κατάρτιση προγράμματος δράσης και αγωνιστικών κινητοποιήσεων ενάντια στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Παράλληλα, με άλλη επιστολή της προς τους Συλλόγους εργαζομένων των ΕΛΤΑ τους καλεί να πάρουν αποφάσεις κατά της ιδιωτικοποίησης. Να ευαισθητοποιήσουν και να ζητήσουν τη συμπαράσταση της τοπικής κοινωνίας (δημοτικών αρχών, μαζικών φορέων κλπ). Να πραγματοποιήσουν γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων, με στόχο την ενημέρωσή τους και την ενεργοποίησή τους και να διαμορφώσουν πρόγραμμα δράσης, αγωνιστικών κινητοποιήσεων, εξαντλώντας όλες τις μορφές πάλης, για να αποτραπεί η ιδιωτικοποίηση του ΕΛΤΑ και η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

Τέλος, την ερχόμενη Δευτέρα, 4 Δεκέμβρη, στις 6 το απόγευμα, η παράταξη διοργανώνει στα γραφεία της (Χαλκοκονδύλη 37), ευρεία σύσκεψη με τη συμμετοχή εκλεγμένων συνδικαλιστών και εργαζομένων, προκειμένου να αναπτυχθεί ο αναγκαίος προβληματισμός για τις εξελίξεις στο δημόσιο Ταχυδρομείο και να προκρίνουν τρόπους αντίδρασης στην κυβερνητική πολιτική.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org