Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Τα βάρη μόνο στο λαό...

Παπαγεωργίου Βασίλης

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ είναι κατά των μισθωτών, των συνταξιούχων, των ανέργων, των αυτοαπασχολούμενων και των αγροτών. Αυτό που λένε είναι πως έχουν ξεκινήσει εκστρατεία «κατά των κερδοσκόπων»...

Αυτό μας οδηγεί στο λογικό συμπέρασμα ότι σύμφωνα με τους «ηγέτες του δυτικού κόσμου» ...εμείς τελικά είμαστε οι κερδοσκόποι! Δεν εξηγείται αλλιώς!

Εκτός κι αν - στα πρότυπα του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» - έχουν εξαπολύσει μυστικές επιχειρήσεις εναντίον των διεθνών χρηματιστηριακών ομίλων. Εκτός αν υπάρχουν «Γκουαντάναμο» σκόρπια ανά τον κόσμο, γεμάτα με μεγαλοστελέχη πολυεθνικών.

Επειδή, όμως, ...μια χαρά τους βλέπουμε να αλωνίζουν όλους αυτούς, προφανώς είναι φανερό πως δεν ισχύει μια τέτοια συνωμοσιολογική θεωρία.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ, σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία, πάνω από 2 εκατομμύρια Ελληνες βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας. Χωρίς αυτό να σημαίνει, φυσικά, πως οι υπόλοιποι ...είναι πλούσιοι ή έστω τα βγάζουν πέρα.

Κι όταν η Στατιστική Υπηρεσία βγάζει τέτοια νούμερα, φανταστείτε τι γίνεται στην πραγματικότητα.

Αν συνυπολογίσουμε, μάλιστα, και το ποσοστό των υπαρχόντων των λαϊκών νοικοκυριών που το χρωστάνε στις τράπεζες, τότε το πράγμα πάει αλλού.

Γιατί στις μέρες μας μπορεί να μη λογίζεται κανείς «στατιστικά» φτωχός, μόνο και μόνο επειδή δεν έχει ... ακόμη κηρυχθεί υπερήμερος από κάποιο ευαγές τραπεζικό ίδρυμα. Δηλαδή ...φτώχεια από τη μια μέρα στην άλλη.


Γρηγοριάδης Κώστας

Κατά τα άλλα, ο ελληνικός λαός θεωρείται εξαιρετική «φορολογητέα ύλη» - όπως λένε εκεί στο υπουργείο Οικονομικών - και οι Ελληνες εργαζόμενοι «αγκυλώσεις στην αγορά εργασίας» - όπως λένε στις Βρυξέλλες.

Το τι λέει ο κόσμος, στις δουλειές του, στο δρόμο, στα καφενεία, στις λαϊκές και στις κάθε λογής ουρές, για όλους αυτούς, λέμε να μην το αναφέρουμε. Ετσι, για λόγους ...κοσμιότητας.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ