Τετάρτη 10 Μάρτη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΣΤΟ ΔΙΗΝΕΚΕΣ

ΧΑΛΚΕΥΕΙ ΔΕΣΜΑ: «Ο Πρωθυπουργός - και επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας μετακινείται ταχύτατα στις πρωτεύουσες όπου κρίνονται οι εξελίξεις. Και είναι πλέον η διαυγής ελληνική φωνή στο παγκόσμιο σύστημα ενημέρωσης. Και μόνον η χρονική και πολιτική πυκνότητα της δραστηριότητάς του (και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού) τα τελευταία 24ωρα να ληφθεί υπόψη, προκύπτει εναργώς πόσο αλλάζει το διεθνές προφίλ της χώρας» (από το κύριο άρθρο στα ΝΕΑ).

ΕΠΙΛΟΓΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΗ: «Κερδίζει έδαφος στην Ευρωπαϊκή Ενωση η ιδέα για την ίδρυση ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ως μηχανισμού στήριξης των χωρών της ευρωζώνης, όταν θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα (...) Πώς, όμως (...) με την ίδρυση ενός ευρωπαϊκού ταμείου όμοιου με το ΔΝΤ (...) δεν θα πρόκειται για ένα όργανο βοήθειας των χωρών που θα αντιμετωπίζουν πρόβλημα, αλλά έναν μηχανισμό άγριας επίβλεψης (...) το ευρωπαϊκό Νομισματικό Ταμείο θα πρέπει να διαφοροποιηθεί από το ΔΝΤ και προπαντός να διασφαλίζει και να ενισχύει το ευρωπαϊκό κοινωνικό κεκτημένο, με έμφαση στην καταπολέμηση της ανεργίας, την ανάπτυξη και τη σύγκλιση των οικονομιών» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

Ο ΦΟΒΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΩΝ: «Η κατάληψη κρατικών κτιρίων και η διακοπή της κυκλοφορίας στον κεντρικότερο δρόμο της πρωτεύουσας δεν μπορεί να γίνεται ανεκτή (...) Ο κίνδυνος είναι προφανής: η απουσία αντίδρασης από την πλευρά του κράτους να οδηγήσει σε πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων αυτών και εν τέλει στην πρόκληση χάους. Ενα πράγμα είναι η συνετή χρήση βίας από την πλευρά της αστυνομίας ώστε να αποφευχθούν θύματα και ακρότητες, άλλο πάλι πράγμα η εμπέδωση της καταστροφικής λογικής πως "όλα επιτρέπονται" στον βωμό της διαμαρτυρίας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΚΑΛΩΣ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ: «Μπορεί οι δημοσκοπήσεις να καταγράφουν ενδείξεις ανοχής των μέτρων αλλά δείχνουν ταυτοχρόνως μια κοινωνία αναστατωμένη και σοκαρισμένη. Οσο πλησιάζει η στιγμή της πληρωμής, η αναστάτωση και το σοκ μπορεί να παραχωρήσουν τη θέση τους σε άλλου είδους αντιδράσεις» (ένας από τους αρθρογράφους στα ΝΕΑ).


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ