Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Ερχεται κακοκαιρία

Σε ετοιμότητα κάλεσε χθες η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας τις Περιφέρειες και τις Νομαρχίες της χώρας, καθώς αναμενόταν επιδείνωση του καιρού, κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, με ισχυρές καταιγίδες και θυελλώδεις νότιους ανέμους.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν σταδιακά, μέχρι και σήμερα το βράδυ, σε ολόκληρη τη χώρα. Η κακοκαιρία θα συνεχιστεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αύριο Κυριακή, με μικρά διαστήματα βελτίωσης.

Σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, τη Δευτέρα, 27 Νοέμβρη, αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές σε ολόκληρη τη χώρα και θυελλώδεις νότιους ανέμους στα πελάγη.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Σάββατο, η ΕΜΥ προβλέπει για τη Δυτική Ελλάδα νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι έντονες. Τα φαινόμενα αυτά βαθμιαία θα επεκταθούν έως τη νύχτα σε όλη τη χώρα με την ίδια ένταση. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί, στα δυτικά πολύ ισχυροί, στο Ιόνιο θυελλώδεις και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και αργότερα πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου, στα δυτικά από 14 έως 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές. Από το μεσημέρι, οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν καταιγίδες, που κατά τόπους θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι και αργότερα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις με βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι και καταιγίδες προβλέπονται και για τη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 16 βαθμούς Κελσίου.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ