Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 2004
Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος από τα αφεντικά

Ναι μεν «πράσινη κάρτα», αλλά και επισημάνσεις για το χαμένο χρόνο και την ανάγκη να καλυφθεί, συνθέτουν την παρέμβαση των αφεντικών των Ολυμπιακών Αγώνων στην υπόθεση της προετοιμασίας διοργάνωσης, στον καθιερωμένο τακτικό έλεγχο που ολοκληρώθηκε χτες. Παρέμβαση που έσπευσαν να υποδεχτούν με ικανοποίηση κυβέρνηση και «Αθήνα 2004», γιατί αφ' ενός μπορούν να προβάλουν τα εύσημα που πήραν και αφ' ετέρου να εξακολουθούν να χρησιμοποιούν ως πρόσχημα την «ανάγκη» επιτάχυνσης, ώστε να επιβάλουν αδιαφανείς και διαδικασίες - εξπρές.

Το κλιμάκιο της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ επί τρεις μέρες είχε επαφές με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντας και την «Αθήνα 2004» και χτες ο επικεφαλής του Ζακ Ρογκ έδωσε συνέντευξη για τα αποτελέσματα του ελέγχου. Εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της προετοιμασίας, αναφέροντας μάλιστα ότι «η Αθήνα βρίσκεται στο ίδιο σημείο που βρισκόταν και το Σίδνεϊ τρία χρόνια πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες». Ωστόσο, δήλωσε ότι «δεν υπάρχει διαθέσιμος χρόνος για καθυστερήσεις». Αυτό ακριβώς που επικαλέστηκε και ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κ. Λαλιώτης, για να εξηγήσει τους λόγους που τα ολυμπιακά έργα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του υπουργείου του, θα κατασκευαστούν με διαδικασίες - εξπρές με σημαντικό περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος, αλλά και με αδιαφανείς διαδικασίες.

Ο Ζ. Ρογκ είπε ότι οι προθεσμίες που έχει βάλει η ΔΟΕ και έχουν αποδεχτεί κυβέρνηση και «Αθήνα 2004» είναι ρεαλιστικές, αλλά πρόσθεσε ότι αν δεν τηρηθούν οι προθεσμίες, η ΔΟΕ «θα εξετάσει όλα τα ενδεχόμενα». Εσπευσε, όμως, να ξεκαθαρίσει ότι «ποτέ δεν ήταν στις προθέσεις της ΔΟΕ να πάρει τους αγώνες από την Αθήνα».

Η τακτική αυτή δεν είναι καθόλου τυχαία και ακολουθείται προκειμένου να διατηρείται και από τη ΔΟΕ και από την κυβέρνηση και από την «Αθήνα 2004» η απειλή της αφαίρεσης των αγώνων, ώστε να μπορούν να υλοποιηθούν αποφάσεις σε βάρος του ελληνικού λαού (πριμ στους εργολάβους για την έγκαιρη αποπεράτωση των έργων με επιβάρυνση του λαϊκού εισοδήματος, μέτρα απαγόρευσης της κυκλοφορίας των Αθηναίων, καταστροφή των τελευταίων ελεύθερων χώρων της Αττικής με πρόσχημα τους αγώνες κ.ά.).

Ο Ζ. Ρογκ ανακοίνωσε ακόμα ότι ο νέος αναθεωρημένος προϋπολογισμός της «Αθήνα 2004» θα δημοσιοποιηθεί τον ερχόμενο Μάη, ενώ επικρότησε την απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης για άρση των περιορισμών στην κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων στην Αττική, κάτι που θα έχει σαν αποτέλεσμα την περαιτέρω πολεοδομική και περιβαλλοντική υποβάθμιση της Αττικής. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, το στέλεχος της ΔΟΕ είπε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα την κατασκευή του Ολυμπιακού Ιππικού Κέντρου στο Μαρκόπουλο, ενώ για το Πολυδύναμο Αθλητικό Κέντρο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει σε άλλη περιοχή, κοντά στο Φάληρο.

Από την πλευρά της η πρόεδρος της «Αθήνα 2004» Γ. Αγγελοπούλου δήλωσε ότι η Αθήνα βρίσκεται σε σωστό δρόμο και πως η εταιρία συνεργάζεται αρμονικά με την κυβέρνηση.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ευτυχής για το «πολεμικό κλίμα»...(2003-11-28 00:00:00.0)
Νέα παρέμβαση της ΔΟΕ(2003-03-07 00:00:00.0)
Πίεση χρόνου και... βιβλική ικανοποίηση(2001-05-05 00:00:00.0)
Υποψήφιος ο Ρογκ(2001-03-27 00:00:00.0)
Το Δεκέμβρη ο διευθυντής Αθλημάτων για το 2004(1999-11-19 00:00:00.0)
"Χρυσώνει το χάπι" ο Σάμαρανκ(1998-09-03 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ