Σάββατο 25 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ
Εγχώρια και αλλοδαπά

Σκηνές απείρου κάλλους τις προηγούμενες μέρες με τα όσα εκτυλίχτηκαν σε σχέση με τη νόσο των τρελών αγελάδων. Κάτι το άγχος -εν μέρει δικαιολογημένο- των καταναλωτών, μια και πρόκειται για τη ζωή μας, κάτι τα τρομολαγνικά δελτία ειδήσεων των καναλιών, που το μετατρέπουν σε πανικό και για άλλη μια φορά η εθνική υστερία κυριαρχεί καθ' άπασα την επικράτεια, κάνοντας τους εμπόρους των ειδήσεων να τρίβουν τα χέρια τους για τις υψηλές τηλεθεάσεις και τις εξ αυτών διαφημίσεις. Τα πάντα είναι εμπόρευμα.

Νέος αστέρας στα παράθυρα. Τρέμε Γιακουμάτο, Κούγια και λοιποί συγγενείς. Η κυρία Παπανικολάου λέε ι - λέει για τα πόσα θαυμαστά και σπουδαία γίνονται στο όνομα της υπεράσπισης της υγείας μας και σταματημό δεν έχει. Κι όσοι δεν τα βλέπουν; Μάλλον χρειάζονται οφθαλμίατρο.

Υπέρ της ενιαίας γεωργικής πολιτικής της ΕΕ κι όχι των μονομερών μέτρων από τα κράτη -μέλη τάχθηκε ο πάλαι πότε προεδρικός και νυν εκσυγχρονιστής υπουργός Γεωργίας. Δηλαδή, της μη πολιτικής. Είδαμε τα αποτελέσματα. Ενα απόλυτο τίποτα κι όποιον πάρει ο χάρος. Οσο για την ταμπακέρα, δηλαδή την ελληνική κτηνοτροφία και το μέλλον της ουδείς λόγος.

Κάτω Χώρες. Οπως λέμε Κάτω Κόσμος. Οι Ολλανδοί -μια χώρα όπου σημειώθηκαν κρούσματα της νόσου- πρότειναν ως πολιτική την επιθετική διαφήμιση υπέρ της κατανάλωσης των κρεάτων, για να ξεφουσκώσει η αγανάκτηση των καταναλωτών!! Κάτι σαν τις δικές μας διαφημίσεις για το χρηματιστήριο. Να υποθέσουμε ότι την ιδέα την έδωσε κάποιο στέλεχος της Χ. Τρικούπη;

Οι Δανοί και οι Σουηδοί από την άλλη πλευρά έχουν απαγορέψει τη χρήση ζωικών αλεύρων στα εδάφη τους, αλλά τα εξάγουν στις υπόλοιπες χώρες. Τέτοια ευαισθησία.

Μια διαφορετική προσέγγιση από τους Βέλγους για τους Ιταλούς και τους Ισπανούς (πήρε και την Ελλάδα η μπάλα). Δεν έχετε θύματα, λένε, γιατί δεν κάνετε ελέγχους. Και ναι μεν για μας μπορεί να έχουν χίλια δίκια, αλλά για τις δυο άλλες χώρες. Μάλλον τους πείραξαν τα διοξινούχα κοτόπουλα και οι τρελές μπριζόλες που καταναλώνουν.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ