Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ»
Νόμιμος και δίκαιος ο αγώνας

Τη στήριξή της στο νόμιμο και δίκαιο - όπως τον χαρακτηρίζει - αγώνα της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς εκφράζει η «Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη». Παράλληλα, καλεί το λαό, ιδιαίτερα το νομικό κόσμο και τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους να σταθούν δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες, καταδικάζοντας την επιχείρηση τρομοκράτησής τους από την κυβέρνηση, το αστικό κράτος και τους μηχανισμούς του. Συγκεκριμένα, τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση:

«Η "Δημοκρατική Συσπείρωση για τις Λαϊκές Ελευθερίες και την Αλληλεγγύη" εκφράζει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στο δίκαιο και νόμιμο αγώνα των αγροτών και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους, στήριξη που είναι υποχρέωση των εργαζομένων και όλων των λαϊκών στρωμάτων, για να μπορέσει ο φτωχός και μικρομεσαίος αγρότης να διασφαλίσει την επιβίωσή του, ώστε να μείνει στο χωράφι και στο χωριό του.

Καταγγέλλουμε στον ελληνικό λαό την επιχείρηση τρομοκράτησης των αγροτών από την κυβέρνηση και το αστικό κράτος, τις αντισυνταγματικές παρεμβάσεις των κατά τόπους εισαγγελικών οργάνων - εκπροσώπων του εναντίον των αγωνιζόμενων φτωχών και μικρομεσαίων αγροτών για μια νέα ποινικοποίηση των αγώνων τους.

Καλούμε το λαό να σταθεί δίπλα στη φτωχή και μεσαία αγροτιά και να στηρίξει το νόμιμο και δίκαιο αγώνα της. Να καταδικάσει τους εκπροσώπους της πλουτοκρατίας, την κυβέρνηση και τις πολιτικές εκείνες δυνάμεις, που με σημαία την ελεύθερη διακίνηση των εμπορευμάτων κηρύσσουν παράνομο το δίκαιο αγώνα επιβίωσης των αγροτών.

Καλούμε ιδιαίτερα το νομικό κόσμο, τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους, να σταθούν αλληλέγγυοι στο νόμιμο και δίκαιο αγώνα της μικρομεσαίας αγροτιάς, εκφράζοντας και έμπρακτα την αλληλεγγύη τους αυτή, όπου και αν τυχόν χρειασθεί.

Δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους αγωνιζόμενους αγρότες και έτοιμοι να εκφράσουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας, γιατί ο αγώνας τους είναι νόμιμος και δίκαιος και αφορά το σύνολο του λαού μας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ