Σάββατο 23 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Διευρύνεται ο αγώνας

Αγροτικό συλλαλητήριο χτες στην Κέρκυρα και κινητοποίηση στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, συγκεντρώσεις από εβδομάδα σε Αιτωλοακαρνανία και Γιάννενα

Δυναμική συγκέντρωση και πορεία με τη συμμετοχή νέων σε ηλικία ελαιοπαραγωγών, που έκαναν το βήμα για πρώτη φορά και κατέβηκαν στο δρόμο διεκδικώντας μαζί με την ΠΑΣΥ την προστασία της παραγωγής και των εισοδημάτων τους, κόντρα στην αντιαγροτική πολιτική ξεκληρίσματος, πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην Κέρκυρα.

Στο αγροτικό συλλαλητήριο που ξεκίνησε από την πλατεία Σαρόκο, όπου σε μια συμβολική κίνηση οι παραγωγοί έκαψαν καρπούς της ελιάς που έχουν χτυπηθεί από το δάκο, παραβρέθηκαν και ξενοδοχοϋπάλληλοι που τους οφείλονται δεδουλευμένα εκφράζοντας τη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα των αγροτών. Καταδεικνύοντας παράλληλα πως στην ενιαία και ολομέτωπη επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων και των αγροτών χρειάζεται ενιαία, συντονισμένη και οργανωμένη δράση ενάντια στην αντεργατική - αντιαγροτική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ και μονοπωλίων.

Η κεντρική ομιλία έγινε εκ μέρους της ΠΑΣΥ από τον Βασίλη Αρμενιάκο, που αναφέρθηκε στις προσπάθειες της κυβέρνησης μέσα από τον ψευδεπίγραφο διάλογο, τον «κοινωνικό αυτοματισμό» αλλά και την τρομοκράτηση να λυγίσει τους αγώνες των αγροτών. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους της τοπικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ ο Σταμάτης Πελάης, καθώς και ο Σπύρος Ραρής εκ μέρους της Ομοσπονδίας των ΕΒΕ και στη συνέχεια ψηφίστηκε ομόφωνα στα πλαίσια της ενιαίας δράσης και του συντονισμού του αγώνα των αγροτών πανελλαδικά το πλαίσιο αιτημάτων που έθεσε το μπλόκο στη Νίκαια. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων αγροτών παραβρέθηκε επίσης κλιμάκιο της ΝΕ Κέρκυρας του ΚΚΕ, καθώς και ο βουλευτής του Κόμματος Μπάμπης Χαραλάμπους. Η πορεία κατέληξε στη Νομαρχία όπου και πραγματοποιήθηκε συμβολικός αποκλεισμός.

Στο Λούρο Πρέβεζας οι μικρομεσαίοι παραγωγοί κρατάνε μέρα - νύχτα με αποφασιστικότητα το «μπλόκο» που έχει στηθεί από την περασμένη Δευτέρα και χτες το βράδυ θα συνεδρίαζε η Συντονιστική Επιτροπή για το κάλεσμα συσπείρωσης και ενίσχυσης του ενιαίου αγώνα που απεύθυνε το μπλόκο της Νίκαιας. Με τα τρακτέρ τους κατέβηκαν χτες το πρωί και οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Θεσπρωτίας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας προχωρώντας σε συμβολικό αποκλεισμό για μια ώρα του λιμανιού. Τα τρακτέρ παραμένουν παρατεταγμένα στο λιμάνι και σήμερα προβλέπεται νέος συμβολικός αποκλεισμός του. Σε μπλόκο στον κόμβο του Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας προσανατολίζονται στις 25 Γενάρη και ώρα το 11 το πρωί και οι αγρότες του νομού, με την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων του νομού να απευθύνει το αγωνιστικό κάλεσμα στους μικρομεσαίους παραγωγούς με περιοδείες που θα συνεχιστούν σήμερα και αύριο στην ύπαιθρο. Σύσκεψη στις 24 Γενάρη και ώρα 11 π.μ. στο Ροδοτόπι Ιωαννίνων και συλλαλητήριο στις 26 του μήνα στην Περιφέρεια Ηπείρου διοργανώνει η ΠΑΣΥ.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org