Τετάρτη 6 Γενάρη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ
Προσπάθεια να σβήσουν το σύμβολο της Επανάστασης

Επιχείρηση να βγει το θρυλικό «Αβρόρα» από τη σύνθεση του πολεμικού στόλου ώστε να σβήσει σταδιακά η σημασία του

Το θρυλικό καταδρομικό πλοίο «Αβρόρα», το οποίο η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, εκτός από τη σοβιετική σημαία που του έβγαλε, θέλει να το στείλει και στη λήθη...
Το θρυλικό καταδρομικό πλοίο «Αβρόρα», το οποίο η σημερινή καπιταλιστική Ρωσία, εκτός από τη σοβιετική σημαία που του έβγαλε, θέλει να το στείλει και στη λήθη...
Τις τελευταίες μέρες του Δεκέμβρη έγινε γνωστή η είδηση για τη διαγραφή από τη σύνθεση του πολεμικού στόλου της Ρωσίας και την εκχώρησή του στο Πολεμικό Ναυτικό Μουσείο του θρυλικού καταδρομικού «Αβρόρα», σύμβολου της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, που με τον ιστορικό κανονιοβολισμό του στα χειμερινά ανάκτορα, τον Οκτώβρη του 1917, έδωσε το σήμα της έναρξής της.

Με ανακοίνωσή του το Προεδρείο της ΚΕ του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσικής Ομοσπονδίας (ΚΚΡΟ) αναφέρεται στην εξέλιξη και στο μέλλον του «Αβρόρα». Στην ανακοίνωση, που υπογράφει ο Πρόεδρος του Κόμματος, Γκενάντι Ζιουγκάνοφ, αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Υστερα από τις επιθέσεις κατά του μαυσωλείου του Β. Ι. Λένιν και τις προσπάθειες να αντικατασταθεί η κόκκινη σημαία της Νίκης, γίναμε μάρτυρες μιας νέας προβοκάτσιας». Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται πως οι κομμουνιστές της Ρωσίας εξέφρασαν την αγανάκτησή τους για το πάρτι που οργάνωσε η ρωσική ελίτ πριν περίπου μισό χρόνο στο ιστορικό αυτό μνημείο και εκτιμάται πως: «Σήμερα, αντί για την τιμωρία των οργανωτών αυτής της πρόστυχης εκδήλωσης, προωθείται η ιδέα της απομάκρυνσης του καταδρομικού "Αβρόρα" από τη σύνθεση του πολεμικού στόλου. Ομως η συντήρηση του "Αβρόρα" ως μουσείου είναι δυνατή μόνο όταν διατηρούνται οι ιδιαιτερότητες της χρήσης του ως πλοίου. Το καταδρομικό μπορεί να επιβιώσει μόνο ως πολεμικό πλοίο, στο οποίο προσφέρονται ειδικές υπηρεσίες συντήρησης και ειδικός τεχνικός χειρισμός», σημειώνεται στην ανακοίνωση του Προεδρείου της ΚΕ του ΚΚΡΟ.

Το ΚΚΡΟ ζητά να σταματήσουν οι προβοκάτσιες γύρω από το «Αβρόρα» και να παραμείνει το θρυλικό καταδρομικό στη σύνθεση του πολεμικού στόλου της Ρωσίας, όπου μπορεί να γίνεται η συντήρησή του.


Ι. Π.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αεροναυτικά γυμνάσια σε Μεσόγειο - Μαύρη Θάλασσα(2013-01-22 00:00:00.0)
Στρατός στα «ΝΑΤΟικά πρότυπα»(2008-12-23 00:00:00.0)
Αντιπαράθεση για τη Σεβαστούπολη(2008-05-14 00:00:00.0)
Μέρα πάλης για εκατομμύρια εργάτες(2006-05-03 00:00:00.0)
Προωθείται ο νόμος για τα πολιτικά κόμματα(2001-01-12 00:00:00.0)
Αμερικανική έκθεση για το «Κουρσκ»(2000-09-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ