Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΠΕΙΡΑΙΑΣ
Μαζί εργάτες της στεριάς και της θάλασσας

Σύνθημα συντονισμένης αντεπίθεσης έδωσαν τα συλλαλητήρια από τις εργατουπόλεις της Αττικής

Η νεολαία διαδήλωσε μαχητικά και στον Πειραιά
Η νεολαία διαδήλωσε μαχητικά και στον Πειραιά
Ταρακουνήθηκε το πρώτο λιμάνι της χώρας από τη μαζική διαδήλωση που συγκρότησαν χτες εργάτες στεριάς και θάλασσας.

Μαζικά, μαχητικά, οργανωμένα, εργαζόμενοι από δεκάδες κλάδους έδωσαν το σύνθημα της αντεπίθεσης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική που επιτίθεται συνολικά στο επίπεδο διαβίωσης της εργατικής λαϊκής οικογένειας του Πειραιά, ξεχαρβαλώνοντας τη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη, παραδίδοντας το λιμάνι στα δόντια των πολυεθνικών, επεκτείνοντας την «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία στα καράβια. Το αγωνιστικό ραντεβού είχε καθοριστεί στις 6.30 στην πλατεία του Ηλεκτρικού Σταθμού της πόλης. Εκεί συναντήθηκαν οι εργάτες της Ζώνης, οι ναυτεργάτες, εργαζόμενοι από το λιμάνι, με τους εμποροϋπάλληλους, και ιδιωτικούς υπάλληλους, τους εργαζόμενους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ενώ μαζικό ήταν το «παρών» της εργαζόμενης νεολαίας, φοιτητών και σπουδαστών. Τη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Πέτρος Καραλιώκης από την Επιτροπή Αγώνα του Πανεπιστημίου Πειραιά. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Γιάννης Δεληγιάννης, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ενωσης Αμμοβολιστών και μέλος της Γραμματείας Πειραιά του ΠΑΜΕ. Με προμετωπίδα το πανό της Γραμματείας που έδινε το στίγμα αναγράφοντας: «Καμιά αναμονή, καμιά ανοχή. Δυναμώνουμε την ταξική πάλη για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα» ακολούθησε μαζική μαχητική πορεία στο εμπορικό κέντρο του Πειραιά και στους δρόμους γύρω από το λιμάνι.

Υπό τον κλοιό των διαδηλωτών βρέθηκαν και οι άλλες εργατουπόλεις της Αττικής. Εργαζόμενοι μόνιμοι και συμβασιούχοι από τις τσιμεντοβιομηχανίες, τις Χαλυβουργίες και τα ναυπηγεία του Θριασίου διαδήλωσαν στην Ελευσίνα, όπου η συγκέντρωση έγινε στην κεντρική πλατεία. Εκτός των άλλων χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος του νεοσύστατου Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ζέτα Καραμπέρη. Στο Μενίδι, στη συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στην πορεία που ακολούθησε ιδιαίτερη ήταν η συμμετοχή των εργαζομένων του ΚΑΤΣΕΛΗ. Στην Παλλήνη, η συγκέντρωση έγινε στο παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων. Στο χαιρετισμό της η Αννα Λεοναρδοπούλου αναφέρθηκε στις κινητοποιήσεις που γίνονται στο οικοτροφείο «Η ΖΩΗ» στην Παιανία, καθώς έχουν απολυθεί δύο εργαζόμενοι ενώ οι υπόλοιποι βρίσκονται τρεις μήνες απλήρωτοι.

Τέλος, στο Λαύριο μιλώντας στη συγκέντρωση στην πλατεία Μεταλλωρύχων, ο Νεκτάριος Αλιάγας από το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, μίλησε για τον αγώνα που δίνεται για να ακυρωθεί η απόλυση της πολύτεκνης μητέρας από το σούπερ μάρκετ «ΛΙΝΤΛ» στην Κερατέα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ