Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ
Συντονισμένη δράση ενάντια στην υπονόμευσή της

Συνέντευξη Τύπου έδωσαν χτες τα σωματεία της Ζώνης ενώ μπαίνει σε εφαρμογή ο νόμος 3028/2002

Πρωτοβουλίες για τη συγκρότηση μετώπου με τους εργαζόμενους του Πειραιά, τα λαϊκά στρώματα της πόλης, όλους τους κλάδους, που πλήττονται από τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευαστικής δραστηριότητας, αλλά και την οργάνωση δυναμικών αγωνιστικών κινητοποιήσεων αναλαμβάνουν τα ταξικά σωματεία της Ναυπηγοεπισκευστικής Ζώνης για να γλιτώσουν αυτόν τον μοναδικό παραγωγικό πνεύμονα της περιφέρειας του Πειραιά και όχι μόνο, από το κλείσιμο που, όπως όλα δείχνουν, μεθοδεύεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Αυτά ανακοινώθηκαν χτες το μεσημέρι από τους προέδρους των σωματείων, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά.

Παραβρέθηκαν η Βέρα Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, ο Γιάννης Πατσιλινάκος, πρώην δήμαρχος Περάματος και επικεφαλής της αγωνιστικής δημοτικής Κίνησης «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», εκπρόσωποι από την ΠΟΕΜ (Ομοσπονδία Μεταλλεργατών), τις εργοδοτικές Ενώσεις της Ζώνης, της Ενωσης Λαντζέρηδων, και άλλοι.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των σωματείων, με τη «νεκρανάσταση», την περασμένη βδομάδα από την ΚΣΤ' Εφορεία, του νόμου 3028 του 2002, με τον οποίο χαρακτηρίζεται η επισκευαστική βάση της Κυνοσούρας, δηλαδή η μισή Ζώνη, αρχαιολογικός χώρος υψίστης σημασίας, η κυβέρνηση «μετράει» αντιδράσεις. Οπως ειπώθηκε, είναι πασίγνωστο στους εργατοτεχνίτες ότι η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζουν διαχρονικά ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με βάση τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης, επιδιώκει τη συρρίκνωση της ναυπηγοεπισκευής της χώρας. Χαρακτηριστικό γεγονός που σηματοδοτεί τις προθέσεις της κυβέρνησης ήταν ότι τη στιγμή της συνέντευξης Τύπου, στην Κυνοσούρα, λιμενικοί, «εφοδιασμένοι» με εντολή εισαγγελέα, είχαν σταματήσει τις επισκευαστικές εργασίες που εκτελούνταν, απειλώντας τους εργάτες με σύλληψη και αυτόφωρη διαδικασία!

Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν ότι «δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αγώνα και τη σύγκρουση» με αυτή την πολιτική, όπως επισήμανε ο Σ. Πουλικόγιαννης, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Σύμφωνα με τα σωματεία ο αγώνας δεν αφορά μόνο στην ακύρωση του νόμου. Αφορά στη λήψη μέτρων για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Ζώνης, τη χωροθέτησή της, τη διασφάλιση εξεύρεσης επισκευών-παραγγελιών και την ουσιαστική κάλυψη των ανέργων.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ