Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ 24 Νοέμβρη
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ
Κατήγγειλαν τους εργατοπατέρες

Από την πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας
Από την πορεία στους δρόμους της Πρέβεζας
Ιδιαίτερα μαζική και με παλμό, με τη συμμετοχή και των εργαζομένων με stage, έγινε η πορεία στην Πάτρα, η οποία ξεκίνησε από την πλατεία Γεωργίου. Στην κεφαλή ήταν η μπάντα του δήμου, οι μουσικοί της οποίας εργάζονται ανασφάλιστοι με συμβάσεις έργου και δελτίο παροχής υπηρεσιών. Μπροστά από το Εργατικό Κέντρο, οι διαδηλωτές κατήγγειλαν τη στάση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού και έγραψαν στον τοίχο «Οχι στο διάλογο - απάτη». Η πορεία κατέληξε στο δημαρχείο της πόλης, όπου χτίστηκε συμβολικά η είσοδος για να καταδικαστεί η δημοτική αρχή για τις ελαστικές σχέσεις εργασίας που εφαρμόζει.

Πορείες και συγκεντρώσεις έγιναν σε όλη την Πελοπόννησο, στην Καλαμάτα, στη Σπάρτη, στο Ναύπλιο. Στον Πύργο έγινε συγκέντρωση και εξόρμηση έξω από το σούπερ μάρκετ «Βερόπουλος» και στην Κόρινθο επίσης σε σούπερ μάρκετ στο κέντρο της πόλης.

Για τις δικές τους ανάγκες διαδήλωσαν οι εργαζόμενοι και σε Αργοστόλι και Ζάκυνθο.

Στα Γιάννενα, διακριτή ήταν η παρουσία της νεολαίας. Οι διαδηλωτές πορεύτηκαν από το δημαρχείο και κατέληξαν μπροστά από το δικαστικό μέγαρο με κυρίαρχο σύνθημα «ο διάλογός τους είναι μια απάτη, νόμος είναι το δίκιο του εργάτη».

Στην Κέρκυρα, ξενοδοχοϋπάλληλοι, οικοδόμοι κ.λπ. πορεύτηκαν από κοινού με αγρότες και φοιτητές, αναδεικνύοντας την ανάγκη συντονισμού της δράσης απέναντι στην ενιαία αντιλαϊκή επίθεση. Στην Αρτα, οι εργαζόμενοι αλλά και σπουδαστές του ΤΕΙ ανταποκρίθηκαν στο αγωνιστικό κάλεσμα του ΠΑΜΕ και πραγματοποίησαν μαχητική πορεία, ενώ συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στο Αγρίνιο με τους εργαζόμενους να αναδεικνύουν την ανάγκη να δυναμώσουν οι γραμμές του ταξικού κινήματος. Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ και στη Λευκάδα, ενώ πορείες έγιναν επίσης σε Πρέβεζα, Ηγουμενίτσα και Μεσολόγγι.

Η ανάγκη να δυναμώσει ολόπλευρα το ΠΑΜΕ αναδείχτηκε και στις κινητοποιήσεις που έγιναν σε Χαλκίδα, Λαμία, Λιβαδειά, Θήβα, Αμφισσα. Στη Θεσσαλία, κινητοποίηση έγινε χτες στο Βόλο ενώ σήμερα παίρνουν τη σκυτάλη οι διαδηλωτές σε Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ