Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΛΕΥΚΑΔΑ - ΑΜΦΙΛΟΧΙΑ
Να δοθεί λύση για το δρόμο - καρμανιόλα

Τη δέσμευση του υφυπουργού Μεταφορών Γ. Μαγκριώτη, για την άμεση καταβολή κονδυλίου 500.000 ευρώ, προκειμένου να γίνουν βελτιώσεις στο δρόμο - καρμανιόλα που συνδέει την Αμφιλοχία με τη Λευκάδα, απέσπασε χτες στη Βουλή με Ερώτησή του ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Μωραΐτης. Παρ' όλα αυτά, την ουσιαστική λύση του προβλήματος η κυβέρνηση την παραπέμπει στο ...μακρινό μέλλον.

Ο Γ. Μαγκριώτης, αναφέρθηκε στο αίτημα των τοπικών φορέων για καταβολή ποσού 500.000 ευρώ λέγοντας πως «θα υπάρξει παρέμβαση για τις βελτιώσεις». Παραδέχτηκε την ύπαρξη του προβλήματος και την επικινδυνότητα του δρόμου, σημειώνοντας συνολικά ότι «η δυτική πλευρά της χώρας είναι παραμελημένη». Οσον αφορά όμως την ουσιαστική λύση του προβλήματος, το συνέδεσε με την κατασκευή του άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, λέγοντας ότι το θέμα του δρόμου Αμφιλοχίας - Λευκάδας «μελετάται αυτή την στιγμή» με στόχο «να το δημοπρατήσουμε μέσα στο 2010».

«Πρέπει να δοθεί λύση τώρα» τόνισε ανταπαντώντας ο Γ. Μωραΐτης σημειώνοντας ότι το θέμα αυτό «δεν μπορεί να περιμένει» αφού «απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκους 6 νομών, απασχολεί και χιλιάδες άλλους οδηγούς που διέρχονται από αυτό το δρόμο» καθώς και ότι «200 μαθητές περνάνε από αυτό το δρόμο καρμανιόλα»! Για την οριστική λύση του θέματος σημείωσε πως «θα κάνει 5 χρόνια να γίνει ο άξονας Αμβρακίας - Ακτίου», ενώ «αυτός ο δρόμος δεν έχει συντηρηθεί σχεδόν ποτέ και υπάρχει ελλιπής σήμανση» οπότε «τα ατυχήματα είναι καθημερινά». Ακόμα, ζήτησε από την κυβέρνηση να μη μετατοπίζει το θέμα της κατασκευής σε σχέση με τη δημιουργία του άξονα Αμβρακίας - Ακτίου, θυμίζοντας πως «ο ελληνικός λαός πληρώνει τα χαράτσια των διοδίων» ενώ «τώρα επιβάλλονται νέα χαράτσια στα τέλη κυκλοφορίας».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ