Τετάρτη 25 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ - ΔΟΥΡΓΟΥΤΙ
Δολοφονική επίθεση σε καταστήματα μεταναστών
  • Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει την επίθεση και αναδεικνύει τις ευθύνες της κυβέρνησης για την πολιτική της «μηδενικής ανοχής»
  • Ανακοίνωση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ για ταξική αλληλεγγύη στους μετανάστες εργάτες

Αγριες επιθέσεις με λοστούς, μαχαίρια και μολότοφ σε δύο καταστήματα στο Νέο Κόσμο (περιοχή Δουργουτίου), τα οποία ανήκουν σε Σύρους και συχνάζουν εκεί Σύροι, Κούρδοι και Ιρακινοί, εξαπέλυσαν τη Δευτέρα το βράδυ περίπου 60 άτομα φορώντας κουκούλες και μαύρα ρούχα. Οπως όλα δείχνουν - σύμφωνα και με μαρτυρίες των ίδιων των μεταναστών που άκουγαν τους κουκουλοφόρους να μιλούν στα ελληνικά - πρόκειται για οργανωμένη επίθεση από ομάδα «φασιστοειδών».

Το χτύπημα ήταν ακαριαίο και βίαιο. Δεκάδες άτομα έφτασαν με αυτοκίνητα τη Δευτέρα μετά τις 9 το βράδυ, πέταξαν μολότοφ στα δύο παντοπωλεία που ανήκουν σε μετανάστες, χτύπησαν όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα εκεί, έσπαγαν με λοστούς ό,τι βρέθηκε μπροστά τους και έβριζαν στα ελληνικά τους μετανάστες. Πρόκειται για δολοφονική επίθεση με στόχο τον εκφοβισμό των μεταναστών που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα. Τρία άτομα μεταφέρθηκαν στο «Τζάνειο» νοσοκομείο, ενώ από τύχη δεν υπήρξαν νεκροί. Η αστυνομία προχώρησε σε οχτώ προσαγωγές (δύο Ελλήνων και έξι μεταναστών), τους οποίους άφησε χτες το πρωί ελεύθερους.

Αποτέλεσμα της «μηδενικής ανοχής»

Η Κομματική Οργάνωση Αθήνας του ΚΚΕ καταγγέλλει τη βάρβαρη δολοφονική επίθεση οργανωμένης ομάδας «φασιστοειδών» εναντίον μεταναστών το βράδυ της Δευτέρας στην περιοχή Δουργούτι του Νέου Κόσμου. Και επισημαίνει:

«Αποτέλεσμα της άγριας αυτής επίθεσης ήταν να τραυματιστούν σοβαρά αρκετοί μετανάστες και να μεταφερθούν στο νοσοκομείο, ενώ θα μπορούσε να υπάρχουν και νεκροί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που εκδηλώνονται τέτοια φαινόμενα άγριας βίας και πρωτόγονου ρατσισμού κατά προσφύγων - μεταναστών. Εχει τεράστιες ευθύνες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ιδιαίτερα για την πολιτική της «μηδενικής ανοχής», που επιτρέπει να δρουν ανενόχλητα ομάδες αντιδραστικών - ρατσιστικών στοιχείων.

Τέτοιες ενέργειες εντάσσονται στο πλαίσιο της λογικής που καλλιεργεί το σύστημα, ότι για τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια που βασανίζουν τους εργαζόμενους και οξύνονται μάλιστα σήμερα, σε περίοδο οικονομικής κρίσης, ευθύνονται και οι μετανάστες - πρόσφυγες. Αποτελούν επίσης πρόσχημα για την κυβέρνηση, προκειμένου να ενισχύσει τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, την αστυνομική βία και τρομοκρατία.

Καλούμε τους Ελληνες και μετανάστες εργάτες, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στα φαινόμενα βίας, ρατσισμού, αλλά και αυταρχισμού και τρομοκρατίας, που είναι αποτέλεσμα της αντεργατικής και αντιμεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, που εφαρμόζει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σήμερα όπως και η προηγούμενη της ΝΔ.

Η μόνη απάντηση είναι η ενιαία πάλη Ελλήνων και μεταναστών εργατών μέσα από τις γραμμές του ταξικού εργατικού κινήματος, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών τους, για να μην πληρώσει η εργατική τάξη την κρίση της πλουτοκρατίας».

Να δώσουν απάντηση τα ταξικά συνδικάτα

«Την επίθεση φασιστοειδών και τραμπούκων εναντίον Σύρων - Ιρακινών και Κούρδων μεταναστών» καταδικάζει και το ΠΑΜΕ υπογραμμίζοντας τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ και σημειώνοντας μεταξύ άλλων: Οι ενέργειες αυτές εξυπηρετούν τα σχέδια της πλουτοκρατίας που θέλουν να διασπάσουν τους εργαζόμενους σε Ελληνες και ξένους, αποδυναμώνοντας έτσι την ενότητα του εργατικού - λαϊκού κινήματος, στόχος τους είναι να κρύψουν τον κοινό τους αντίπαλο, που είναι το κεφάλαιο και ο ιμπεριαλισμός».

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει επίσης και «τη στάση της Αστυνομίας που ενήργησε καλύπτοντας την ορδή των φασιστοειδών που είχε επιδοθεί σε λεηλασίες και βιαιοπραγίες σε βάρος αθώων ανθρώπων» και καταλήγει: «Τα συνδικάτα και οι ομοσπονδίες έχουν ταξικό χρέος να εκφράσουν εμπράκτως την ταξική αλληλεγγύη τους στους συναδέλφους οικονομικούς μετανάστες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Επιθέσεις σε μετανάστες από φασιστοειδή(2016-10-08 00:00:00.0)
Επίθεση φασιστοειδών(2013-07-12 00:00:00.0)
«Να γίνουμε μια γροθιά Ελληνες και μετανάστες εργάτες»(2009-11-26 00:00:00.0)
Η τρομοκρατία δε θα περάσει(2000-03-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ