Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΚΟ ΠΡΟΜΠΟΝΑ
Απόφαση ενάντια στην περιβαλλοντική υποβάθμιση

«Μπλόκο» στα σχέδια του Δήμου Αθηναίων για το λεγόμενο «Βιοτεχνικό Πάρκο προς εξυγίανση» βάζει το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ). Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε παράνομες τις επιβαρυντικές πολεοδομικές ρυθμίσεις του Δήμου Αθηναίων για την περιοχή Προμπονά, που προβλέφθηκαν το 2007 με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ και καθόριζαν τους όρους και τις προϋποθέσεις δόμησης της περιοχής.

Στην περιοχή Προμπονά (σε μια έκταση 57 στρεμμάτων από το γήπεδο Απόλλωνα μέχρι τα όρια του Δήμου Νέας Ιωνίας), με απόφαση του Δήμου Αθηναίων μετατράπηκε ο συγκεκριμένος χώρος από «Βιοτεχνικό Πάρκο» σε «Βιοτεχνικό Πάρκο προς εξυγίανση», που σημαίνει ένταξή του στο Σχέδιο Πόλης και κατ' επέκταση την τσιμεντοποίησή του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας ακύρωσαν την απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ ως παράνομη, γιατί προβλέφτηκε αυξημένος συντελεστής δόμησης στην περιοχή Προμπονά (από 1,2 αυξήθηκε στο 1,6). Επίσης, στην απόφαση του ΣτΕ (3649/2009) επισημαίνεται ότι για την έκδοση της υπουργικής απόφασης δεν τηρήθηκε η διαδικασία «περιβαλλοντικού προελέγχου», όπως απαιτεί η πολεοδομική νομοθεσία αλλά και ότι τροποποιήθηκε ξανά ο Γενικός Πολεοδομικός Σχεδιασμός της περιοχής πριν την προβλεπόμενη 5ετία.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»
Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org