Τρίτη 24 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η ΔΕΗ ΑΕ απέκλεισε με μπάζα την Ακρινή

Με αποθέσεις σκύρων (πέτρες, χώματα) η ΔΕΗ χτες έκλεισε το δρόμο Ακρινής - Κοζάνης, αποκόβοντας με τον τρόπο αυτό τους κατοίκους του Δήμου Ελλησπόντου. Οι κάτοικοι της περιοχής είναι αγανακτισμένοι με τη στάση των τοπικών και αστυνομικών αρχών που ακολουθώντας τη γνωστή τους διγλωσσία επιτρέπουν στη ΔΕΗ ΑΕ να προβαίνει σε συνεχείς αυθαιρεσίες.

Σημειώνεται ότι η ΔΕΗ έχει ζητήσει από χρόνια να αποχαρακτηριστεί από επαρχιακός ο δρόμος που συνδέει την Ακρινή με την Κοζάνη, προκειμένου να κάνει τις αποθέσεις των σκύρων. Οι φορείς του Δήμου Ελλησπόντου και οι κάτοικοι έχουν ζητήσει αντίθετα, πριν γίνει οποιοσδήποτε αποχαρακτηρισμός του δρόμου, να υποβληθεί συγκεκριμένη πρόταση από τη ΔΕΗ για τη δημιουργία νέου και οριστικού εναλλακτικού επαρχιακού δικτύου.

Στους κατοίκους που βρίσκονταν στο σημείο όπου έγιναν οι αποθέσεις των μπάζων και διαμαρτύρονταν για την αυθαιρεσία της ΔΕΗ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του κλιμάκιο της ΚΟ Κοζάνης του ΚΚΕ με τον Γιάννη Μητσιάκο, νομαρχιακό σύμβουλο, που τους επισκέφθηκε. Τις τελευταίες μέρες οι κάτοικοι του Δήμου Ελλησπόντου πραγματοποιούν κατάληψη της ανισόπεδης γέφυρας του δρόμου Ακρινή - Κοζάνη. Διαμαρτύρονται για τα βαριά φορτία των οχημάτων της ΔΕΗ, τα οποία διέρχονται πάνω από την ανισόπεδη γέφυρα (ανυπαρξία στατικής μελέτης) και αποτελούσαν κίνδυνο τόσο για τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΔΕΗ όσο και για τα αυτοκίνητα που κινούνταν κάτω από τη γέφυρα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ