Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΕΤΡΟ
Λειτουργεί η γραμμή Σύνταγμα - Δάφνη

Με καθυστέρηση 3 χρόνων ακριβώς από ό,τι προέβλεπε η αρχική σύμβαση (15 Νοέμβρη 1997), τέθηκε τελικά χτες σε λειτουργία το τμήμα του μετρό της Αθήνας Σύνταγμα-Δάφνη.

Τα εγκαίνια έκανε χτες ο πρωθυπουργός, Κ. Σημίτης. Το τμήμα αυτό έχει μήκος 5 χιλιομέτρων και περιλαμβάνει 5 σταθμούς (Ακρόπολη, Συγγρού-ΦΙΞ, Ν. Κόσμος, Αγ. Ιωάννης, Δάφνη), ενώ προβλέπεται να εξυπηρετεί καθημερινά τουλάχιστον 120.000 επιβάτες. Ο σταθμός της Ακρόπολης φιλοξενεί πάνω από 80 αρχαία αντικείμενα (τα 33 πρωτότυπα, ενώ τα υπόλοιπα αντίγραφα), αλλά και αντίγραφο των Ελγινείων Μαρμάρων.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις των αρμοδίων, γύρω από τους σταθμούς του μετρό θα υπάρχουν 3.130 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 980 σε ιδιωτικούς χώρους πάρκινγκ και οι υπόλοιπες σε δημόσιους χώρους. Ομως, το πρόβλημα της έλλειψης πάρκινγκ θα είναι μεγάλο, αφού οι περισσότερες από τις 2.150 θέσεις στάθμευσης περιλαμβάνονται στον κατάλογο μόνο «κατ' ευφημισμόν».

Οσο για το κόστος του έργου; Μέχρι τώρα κυμαίνεται γύρω στα 750 δισ. δρχ., δηλαδή το κάθε χιλιόμετρο έχει στοιχίσει πάνω από 40 δισ. δρχ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ