Πέμπτη 16 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Εγκρίθηκαν τα κονδύλια για την Περιφέρεια Αττικής

Εργα ύψους 200 δισεκατομμυρίων δραχμών ενέκρινε στην τελευταία συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής. Πρόκειται για προτάσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης και της κεντρικής διοίκησης, που αφορούν κατά κύριο λόγο στο περιβάλλον, στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Λεκανοπεδίου και την αποκατάσταση των ζημιών από το σεισμό.

Συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ενέκρινε τη διάθεση 47 δισ. δραχμών σε 21 δήμους, για έργα αποκατάστασης των ζημιών από το σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Περίπου 16,5 δισ. δραχμές θα διατεθούν στους δήμους και τις κοινότητες για έργα οδοποιίας, αντιπλημμυρικά και λιμενικά έργα και για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ενώ 15 δισ. δραχμές θα διατεθούν στις Νομαρχίες Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, κυρίως για έργα οδοποιίας και αντιπλημμυρικά.

Τα έργα αυτά θεωρεί το Περιφερειακό Συμβούλιο «θα ενισχύσουν το ρόλο που διαδραματίζει η Περιφέρεια ως μητροπολιτικό κέντρο της χώρας». Στην πράξη, ο ρόλος αυτός σήμερα μεταφράζεται σε ρόλο επικυρίαρχου επί των πράξεων των δήμων και των Νομαρχιών, αφού ο διορισμένος από την κυβέρνηση Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας, έχει τη δυνατότητα να εγκρίνει ή να ακυρώνει δράσεις και ενέργειες των παραπάνω.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ