Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ
G-20: Στήριξη του κεφαλαίου

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Τη συνέχιση της στήριξης των μονοπωλιακών ομίλων αποφάσισαν οι υπουργοί Οικονομικών, οι διοικητές των κεντρικών τραπεζών των χωρών του G-20 κατά τη σύνοδο που πραγματοποίησαν στο Σεντ Αντριους στη Σκοτία, ενώ αποφάσισαν να ορίσουν το Γενάρη την ημερομηνία της προσεχούς συνεδρίασής τους.

Παράλληλα, έβαλαν ένα χρονοδιάγραμμα για την αμοιβαία επιτήρηση της οικονομικής πολιτικής που εφαρμόζουν στις χώρες τους, όπως προκύπτει από το τελικό ανακοινωθέν που σημειώνει ότι μέχρι το Γενάρη θα πρέπει να έχουν ρυθμίσει το δικό τους πλαίσιο εργασίας στο θέμα της οικονομίας, πριν από μια πρώτη συλλογική αξιολόγηση, με τη βοήθεια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), η οποία ορίστηκε τον Απρίλη.

Η άσκηση της πολυμερούς επιτήρησης θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια του ΔΝΤ, ο ακριβής ρόλος του οποίου στο συγκεκριμένο θέμα ακόμη συζητείται.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, που έκανε μία αιφνίδια παρέμβαση στη Σύνοδο, κάλεσε τις χώρες του G-20 να εξετάσουν την επιβολή ενός φόρου για τις διεθνείς χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, πρόταση που δεν απασχόλησε τους συμμετέχοντες.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ