Τρίτη 10 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΟΝΔΟΥΡΑ
«Νεκρή» η συμφωνία

ΤΕΓΚΟΥΣΙΓΚΑΛΠΑ.--

H συμφωνία Τεγκουσιγκάλπα/Σαν Χοσέ είναι «νεκρή», παρά τις φήμες που ξαφνικά διαδόθηκαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου ότι «ο διάλογος συνεχίζεται».

«Οι ΗΠΑ επιδεικνύουν μία πρωτοφανή χαλαρότητα και αδυναμία έναντι των πραξικοπηματιών», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια (που έχει ανατραπεί από τις 28 Ιούνη), αναφερόμενος στις πρόσφατες δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, όσον αφορά ότι «η συμφωνία μπορεί να προχωρήσει χωρίς απαραίτητα να υπάρξει η αποκατάσταση του Σελάγια στην προεδρία». Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πρόεδρος της Ονδούρας «δείχνει» τις ΗΠΑ, εξαιτίας του «ρόλου τους» τόσο στο πραξικόπημα όσο και στις εξελίξεις καθώς παρέχουν το αναγκαίο «οξυγόνο» στους πραξικοπηματίες, κάλεσε δε τις υπόλοιπες χώρες να συνεχίσουν να ασκούν πιέσεις στο πραξικοπηματικό καθεστώς. Στο μεταξύ μετά από συσκέψεις που πραγματοποίησαν οι οργανώσεις βάσης του Εθνικού Μετώπου ενάντια στο Πραξικόπημα αποφασίστηκε η αποχή και το μποϊκοτάρισμα των εκλογών. Ο υποψήφιος που στηρίζει το Μέτωπο, ο συνδικαλιστικής Κάρλος Ρέγιες, ανακοίνωσε ότι «οριστικά, αποσύρουμε την υποψηφιότητά μας».

Από την πλευρά της η σουηδική προεδρία της ΕΕ, κρατώντας ίσες αποστάσεις, κάλεσε «τις δύο πλευρές να επιστρέψουν στο διάλογο».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ