Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Ασφάλεια» διαρκούς ανασφάλειας...

Παπαγεωργίου Βασίλης

«Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ είναι δικαίωμα όλων», μας ανακοίνωσε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. Προφανώς, κάτι τέτοιες δηλώσεις αρέσουν και στον πολιτικό του προϊστάμενο, τον Μ. Χρυσοχοΐδη...

Είναι σαφώς μέσα στο πνεύμα της ...«προστασίας του πολίτη», του «επαγγελματισμού» της αστυνομίας και όλων των σχετικών καινοτομιών που υποτίθεται ότι απολαμβάνουμε.

Ελα, όμως, που δε γίνεται να αισθανόμαστε ...ασφαλείς όλοι με τα ίδια πράγματα! Οι εργοδότες, π.χ., αισθάνονται ασφαλείς, όταν μειώνονται τα εργασιακά δικαιώματα και κανείς δεν αντιδρά.

Οι εργαζόμενοι πάλι, όταν διεκδικούν, αγωνίζονται και διευρύνουν τους μισθούς και την Κοινωνική τους Ασφάλιση.

Το πρόβλημα είναι πως η ΕΛ.ΑΣ. (και γενικώς οι κατασταλτικοί μηχανισμοί) δεν έχουν κανένα δίλημμα για το ποιανού την ...«ασφάλεια» πρέπει να περιφρουρήσουν. Επιλέγουν, σαφώς, τους πρώτους.

Αυτή, άλλωστε, είναι η πολιτική τους εντολή και, εν τέλει, η «αποστολή» τους. Μόνο που κανείς δεν το λέει ευθέως.

Τα περί «καταπολέμησης της εγκληματικότητας», που ακούμε στις διακηρύξεις, συνοψίζονται στο ...«να πιάσουμε τους κακούς» (αν κι ακόμη και σ' αυτό έχουμε δει αρκετά ...ευτράπελα να συμβαίνουν).

Το γιατί δημιουργούνται «κακοί», εννοείται πως δεν απασχολεί κανέναν τους. Μια τέτοια συζήτηση, βλέπετε, δε συμφέρει, γιατί πάει αλλού το πράγμα.


ΕΝΤΑΞΕΙ, ξεκαθάρισε τα πράγματα και διέλυσε κάθε σύγχυση για το εμβόλιο της «νέας γρίπης», η υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Μας δήλωσε ότι είναι ...προαιρετικό.

Πρόκειται για μια σαφέστατη απάντηση στο ερώτημα τού αν πρέπει να γίνει ή όχι, που φυσικά απασχολεί τον κόσμο.

Κατά τα άλλα, θέλουν να έχουμε «εμπιστοσύνη» στο ΕΣΥ (έτσι όπως το έκαναν) και στον ...Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Γιατί; Επειδή είναι ...«παγκόσμιος»; «Παγκόσμια», δυστυχώς, είναι και τα ιδιωτικά συμφέροντα στο χώρο της Υγείας...

Εκτός κι αν ο ΠΟΥ δεν ...επηρεάζεται από τέτοια πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ