Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΕ STAGE
Διαδήλωσαν έξω από τις υπηρεσίες τους

Συνεχίστηκαν χτες οι κινητοποιήσεις, μετά την προχτεσινή πανελλαδική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα

Σε διαδηλώσεις έξω από τις υπηρεσίες τους προχώρησαν χτες οι εργαζόμενοι με stage στο πλαίσιο δεύτερης πανελλαδικής απεργίας για σταθερή και μόνιμη εργασία για όλους. Οι ταξικές δυνάμεις έδωσαν αποφασιστικό «παρών» και στις νέες αυτές κινητοποιήσεις, συνεχίζοντας με πολύμορφες πρωτοβουλίες να αναδεικνύουν την ανάγκη όλοι οι εργατοϋπάλληλοι να παλέψουν μαζί ενάντια στην πολιτική που γεννά την ανεργία και την υποαπασχόληση.

Στην Αττική εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από τις υπηρεσίες τους μοιράζοντας ανακοινώσεις με τα αιτήματά τους και ενημερώνοντας το κοινό των φορέων και τους περαστικούς. Ανάλογες παρεμβάσεις έγιναν σε Θεσσαλονίκη, Καβάλα και άλλες πόλεις της Μακεδονίας και της Θράκης.

Στο Βόλο έγινε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ στα Τρίκαλα οι απεργοί συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία της πόλης. Στην Καρδίτσα η πορεία πέρασε από τους κεντρικούς δρόμους. Στη Λάρισα πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις έξω από τα γραφεία των υπηρεσιών, ενώ οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στο Α' Θέατρο τοποθέτησαν πανό έξω από το χώρο του θεάτρου, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να τους απολύσει. Με ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας ζητά επαναπρόσληψη των απολυμένων αλλά και νέες προσλήψεις, ώστε να περατωθεί γρήγορα το έργο, για τη συνέχιση της αρχαιολογικής έρευνας και τη συντήρηση του μνημείου.

Στα Γιάννενα οι απολυμένοι έκαναν κινητοποίηση με πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Παραταγμένοι πίσω από τα πανό των Επιτροπών Αγώνα που έχουν δημιουργηθεί, όπως του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου, του ΙΚΑ, και με την συμμετοχή εργαζομένων στις περιφερειακές υγειονομικές υπηρεσίες στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ηπείρου. Στην κινητοποίηση παραβρέθηκε αντιπροσωπεία της ΚΟ Ιωαννίνων του ΚΚΕ.

Στην Πάτρα, ιδιαίτερα μαζικές ήταν οι συγκεντρώσεις στον ΟΑΕΔ και το ΙΚΑ. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Τρίτη 10 του Νοέμβρη, στο πανεργατικό συλλαλητήριο που οργανώνει η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ, στην πλ. Γεωργίου, στις 6.30 μ.μ., όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία αλληλεγγύης. Αύριο συνεδριάζει η Πανελλαδική Συντονιστική Αγώνα.

Τη Δευτέρα, οι συμβασιούχοι στη Διεύθυνση Μεταναστών της Περιφέρειας Αττικής πραγματοποιούν αποχή και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 π.μ. Συνεχίζουν με αποχή 11 και 12 του Νοέμβρη, ενώ στις 16 του Νοέμβρη θα γίνει κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στις Διευθύνσεις Μετανάστευσης με κλείσιμο όλων των υπηρεσιών και συγκεντρώσεις έξω από αυτές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ