Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΓΙΑ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ»
Καμιά δέσμευση για δεδουλευμένα και θέσεις εργασίας

Καμία ουσιαστική απάντηση για το κλείσιμο των νέων εργοστασίων της εταιρείας «Ενωμένη Κλωστοϋφαντουργία» του ομίλου Λαναρά και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων δεν έδωσε χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Α. Λοβέρδος, απαντώντας σε σχετική Επίκαιρη Ερώτηση της βουλευτού του ΚΚΕ Σ. Καλαντίδου.

Οι απολύσεις γίνονται τη στιγμή που ο όμιλος απέσπασε και άλλο δάνειο εκατομμυρίων ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και το μόνο που βρήκε να πει ο υπουργός είναι ότι σε 15 μέρες τα συναρμόδια υπουργεία θα κάνουν μια σύσκεψη για να δουν το θέμα προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις «γι' αυτό το πάρα πολύ δύσκολο θέμα». Κατά τα άλλα, άσκησε κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση λέγοντας ότι έδωσε στον όμιλο Λαναρά 34 εκατομμύρια χωρίς να υπάρξει κανένα αποτέλεσμα.

Σε μια προσπάθεια, τέλος, να παρέμβει ανοιχτά στα συνδικαλιστικά ζητήματα του κλάδου και να τα αξιοποιήσει προς όφελος της κυβέρνησης και σε βάρος των εργαζόμενων, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «το συνδικαλιστικό κομμάτι σε ό,τι αφορά τη βιομηχανία αυτή δεν είναι ενωμένο, αφού υπάρχουν δύο μεγάλοι φορείς που ασχολούνται με το θέμα αλλά και στο εσωτερικό τους υπάρχουν διασπάσεις».

Η Σ. Καλαντίδου τόνισε ότι ο όμιλος Λαναρά όχι μόνο έχει εξασφαλίσει 35 εκατομμύρια ευρώ με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και με την έγκριση των τραπεζών και της εργοδοτικής πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, αλλά απαιτεί εκ νέου και άλλα έξι εκατομμύρια ευρώ. Αποτέλεσμα αυτής της ενίσχυσης, είπε η βουλευτής, είναι να κλείσουν μια σειρά εργοστάσια του Ομίλου και να ανακοινώνονται και νέες απολύσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ