Σάββατο 7 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Δύο νεκροί από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα

Τόσο οι ιδιοκτήτες όσο και η αστυνομία δεν προχώρησαν στην εκκένωση του ξενοδοχείου, παρά την προειδοποίηση του ιατροδικαστή μετά τον πρώτο νεκρό!

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε με καθυστέρηση 24 ωρών

Motion Team

Το ξενοδοχείο εκκενώθηκε με καθυστέρηση 24 ωρών
Δύο νέοι βρέθηκαν νεκροί από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα στα δωμάτια που διέμεναν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης. Η διπλή τραγωδία συνέβη μέσα σε ένα 24ωρο στο ξενοδοχείο «Νεφέλη» στο Πανόραμα.

Πρώτα βρέθηκε νεκρός τα ξημερώματα της Πέμπτης ένας 27χρονος Ελληνοϊταλός και αρχικά ο θάνατός του αποδόθηκε σε παθολογικά αίτια. Ο ιατροδικαστής, όμως, το πρωί της Πέμπτης ζήτησε από την αστυνομία να γίνει πραγματογνωμοσύνη στο ξενοδοχείο, καθώς κατά τη νεκροψία διαπίστωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε κάποια διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι έγινε αυτοψία και πραγματογνωμοσύνη στους χώρους του ξενοδοχείου, χωρίς όμως να βρεθεί κάτι ύποπτο. Τόσο όμως η διεύθυνση του ξενοδοχείου, όσο και η αστυνομία δεν προχώρησαν σε εκκένωση του ξενοδοχείου, παρά την ειδοποίηση του ιατροδικαστή και μέχρι να βρεθεί η πηγή της διαρροής. Χτες τα ξημερώματα, όμως, άλλος ένας 28χρονος από την Καρδίτσα, αθλητής του βόλεϊ, βρέθηκε νεκρός σε δωμάτιο του ίδιου ξενοδοχείου. Μόνο από εκείνη τη στιγμή σήμανε συναγερμός.

«Ο θάνατός τους επήλθε από διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα, που προκλήθηκε από ατελή καύση», δήλωσε ο ιατροδικαστής. Το ξενοδοχείο αυτή τη φορά εκκενώθηκε και μέχρι χτες αργά το βράδυ οι εμπειρογνώμονες πραγματοποιούσαν έρευνα. Πιο πιθανή θεωρείται η διαρροή από τον καυστήρα που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου. Ο πρόεδρος του Σωματείου Συντηρητών Β. Ελλάδας Ηλίας Καλαντίδης, που βρέθηκε στο χώρο του ξενοδοχείου, δήλωσε ότι δεν υπήρχε φύλλο συντήρησης του καυστήρα μετά το 2005. Τη χρονιά αυτή έγινε μετατροπή του καυστήρα, καθώς συνδέθηκε το ξενοδοχείο με το δίκτυο φυσικού αερίου. «Οι καυστήρες αυτού του είδους θα πρέπει να ελέγχονται κάθε μήνα», επισήμανε ο Ηλ. Καλαντίδης.

Ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου συνελήφθη και σχηματίζεται σε βάρος του δικογραφία για ανθρωποκτονία από αμέλεια.


Κορυφή σελίδας

Διαβάστε στο «Ρ»

Ο καιρός
Weather data from openweathermap.org