Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Σε έξαρση η επιδημία παγκοσμίως

ΓΕΝΕΥΗ.-- Ο ιός Η1Ν1 της «νέας γρίπης» είναι ο κυρίαρχος τύπος γρίπης στο 70% των κρουσμάτων της ασθένειας παγκοσμίως, δήλωσε χτες ο Δρ. Κέιτζι Φουκούντα, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), εκτιμώντας ότι η νόσος εκδηλώνεται διαφορετικά σε κάθε χώρα.

Ο ίδιος αξιωματούχος πρόσθεσε πως στο μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων παγκοσμίως δεν έχουν παρατηρηθεί σημαντικές μεταλλάξεις του ιού. Αναφερόμενος στο πρόγραμμα εμβολιασμού που πραγματοποιείται σε 20 χώρες, ο Δρ. Φουκούντα είπε πως έως τώρα δεν έχουν παρατηρηθεί σπάνιες ή επικίνδυνες παρενέργειες. Εσπευσε, πάντως, να χαρακτηρίσει «πολύ ασφαλές» το εμβόλιο της «νέας γρίπης».

Τέλος, το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας (όπου δεν υπάρχουν βιολογικά εργαστήρια επαρκώς εξοπλισμένα για τη διάγνωση της «νέας γρίπης») ανακοίνωσε χτες πως έχουν σημειωθεί 95 θανατηφόρα ύποπτα κρούσματα σε σύνολο περίπου 500.000 περιστατικών. Στο Αφγανιστάν, οι αρμόδιες αρχές ανακοίνωσαν οκτώ θανατηφόρα ύποπτα κρούσματα «νέας γρίπης» μέσα στο τελευταίο 10ήμερο. Στη Βρετανία οι υγειονομικές αρχές διαπίστωσαν αύξηση κατά 8% των νέων κρουσμάτων της νόσου και περίπου 84.000 νέα κρούσματα μέσα στην τελευταία βδομάδα.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ