Παρασκευή 6 Νοέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ
Νέες σφαγές αμάχων

Αγανακτισμένοι πολίτες διαδηλώνουν για τις νέες δολοφονίες αμάχων
Αγανακτισμένοι πολίτες διαδηλώνουν για τις νέες δολοφονίες αμάχων
ΚΑΜΠΟΥΛ, ΠΑΡΙΣΙ, ΙΣΛΑΜΑΜΠΑΝΤ.--

Ακόμα ένα έγκλημα εναντίον αμάχων διέπραξαν οι αμερικανο - ΝΑΤΟικές κατοχικές δυνάμεις του Αφγανιστάν, που βομβάρδισαν το χωριό Κορκχασίεν της επαρχία Χελμάντ. Τουλάχιστον 11 άμαχοι σκοτώθηκαν, μεταξύ των οποίων και τρία μικρά παιδιά, σε επίθεση των ξένων στρατευμάτων, όπως καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής παρά τις δηλώσεις των κατοχικών ότι επρόκειτο για «μαχητές των Ταλιμπάν».

Η νέα σφαγή αμάχων προκάλεσε την οργή των κατοίκων της περιοχής που βγήκαν στους δρόμους με τις σορούς των νεκρών συγγενών τους στους δρόμους καταγγέλλοντας τις δολοφονίες, την κυβέρνηση και τις ΗΠΑ. Στις τάξεις του ΝΑΤΟ φαίνεται ότι επικρατεί σύγχυση, καθώς ο διοικητής της Χελμάντ παραδέχτηκε ότι πραγματοποιήθηκε αεροπορική επιδρομή «με μόνο οκτώ Ταλιμπάν νεκρούς», ενώ εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ, μίλησε για χερσαίες επιχειρήσεις, διαψεύδοντας το γεγονός.

Αντίστοιχη η κατάσταση και στο Πακιστάν, όπου οι αμερικανικές δυνάμεις κατοχής του Αφγανιστάν, προχώρησαν σε νέα διπλή επίθεση με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην περιοχή του Νότιου Ουαζιριστάν, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, τους οποίους επίσης οι αρχές χαρακτήρισαν «ισλαμιστές μαχητές», χωρίς να πείθουν τελικά κανένα, αφού τα εγκλήματα εναντίον των αμάχων και στις δύο χώρες είναι καθημερινά και ξεκάθαρα, πάντα στο όνομα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Διεφθαρμένο χαρακτήρισε τον Αφγανό Πρόεδρο, Χαμίντ Καρζάι, ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, λίγες μέρες μετά τα συγχαρητήρια της Γαλλίας στο επανεκλεγέντα Πρόεδρο, υποστηρίζοντας ότι οι «δυτικοί πρέπει να τον νομιμοποιήσουν», υποστηρίζοντας ότι το ΝΑΤΟ «δε λειτουργεί καθόλου στο Αφγανιστάν»...

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο λαός σε διασταυρούμενα πυρά(2010-02-21 00:00:00.0)
Φόβοι για νέο μακελειό(2009-11-10 00:00:00.0)
Πυρ κατά αμάχων(2007-11-13 00:00:00.0)
Εξακολουθούν οι σφαγές αμάχων(2007-09-27 00:00:00.0)
«Εξαρση» της βίας(2005-04-05 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ