Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΟΜΙΛΟ «ΦΙΛΙΠΠΟΥ»
Ξεκίνησε χτες βράδυ η μάχη της περιφρούρησης

Στο πλευρό των απεργών το ΚΚΕ και συνδικάτα από άλλους χώρους

Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα
Ο βουλευτής του ΚΚΕ χαιρετίζει τον απεργιακό αγώνα
Ξεκίνησε χτες το βράδυ η απεργία που κήρυξαν στη ΦΑΓΕ το επιχειρησιακό σωματείο και το συνδικάτο εργατοϋπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών ενάντια στις μαζικές απολύσεις που έχουν ξεκινήσει σε ολόκληρο τον Ομιλο Φιλίππου μέχρι χτες 18 στη ΦΑΓΕ και 1 στην ΕΒΓΑ. Στο πλευρό των απεργών, στην πύλη της ΦΑΓΕ όπου δίνεται η μάχη της περιφρούρησης, βρέθηκαν εργαζόμενοι και σωματεία του κλάδου αλλά και άλλων χώρων, μεταφέροντας μήνυμα γνήσιας ταξικής αλληλεγγύης. Αναδεικνύοντας την ανάγκη να δυναμώσει η συντονισμένη πάλη όλων των εργαζομένων ενάντια στην ενιαία επίθεση που εξαπολύει η μεγαλοεργοδοσία ενάντια στα δικαιώματά τους, με την ολόπλευρη στήριξη ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ.

Χαιρετίζουμε τον αγώνα σας και την ετοιμότητα, την αποφασιστικότητα, την ταξική ανεξαρτησία που δείχνουν τα σωματεία σας, επισήμανε ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, βουλευτής του ΚΚΕ που μετέφερε την ολόπλευρη αλληλεγγύη του Κόμματος, απευθυνόμενος στις πρώτες βάρδιες που πήραν τη θέση τους στις αλυσίδες της περιφρούρησης. Βάρδιες που «έπιασαν δουλειά» μέσα σε μελωδίες εργατικών τραγουδιών που έπαιξε συγκρότημα «ερμηνεύοντας» μελωδικά την αλληλεγγύη.

Τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον «Κατσέλη» εξέφρασε η Ολγα Δημητριάδου, μέλος της διοίκησης του επιχειρησιακού σωματείου, τονίζοντας πως οι εργάτες πρέπει να παλέψουν ενάντια στις απολύσεις, ώστε να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση. Συμπλήρωσε ότι και σε άλλους χώρους η εργοδοσία εκφοβίζει, αλλά οι εργαζόμενοι μπορούν να βάλουν εμπόδια με τον ενωμένο τους αγώνα. Στο πλευρό των απεργών βρέθηκαν σωματεία και εργαζόμενοι από τους Λογιστές, το Μέταλλο, την Κόκα - Κόλα, την ΕΒΓΑ κτλ. Την αλληλεγγύη των οικοδόμων στους εργάτες της ΦΑΓΕ μετέφερε μέσα από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε για τους αγώνες του κλάδου η Ομοσπονδία Οικοδόμων Ελλάδας. Ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς ενέκρινε και η χτεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος Αθήνας.

Στην ανακοίνωση για την απεργία το επιχειρησιακό σωματείο και το κλαδικό συνδικάτο επισημαίνουν την ανάγκη οι εργάτες να παλέψουν συλλογικά ενάντια σε κάθε απόλυση, αλλά και διεκδικώντας μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας, ικανοποιητική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, διευρύνοντας τον αγώνα τους σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες τους, απαντώντας σε κάθε αντεργατική εργοδοτική μεθόδευση.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ