Παρασκευή 23 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΩΝ, ΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΕΡΜΑΤΟΣ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ
«Μόνο με την οργάνωση μπορούμε να απαντήσουμε»

Την πείρα του κλάδου μοιράστηκαν χτες Έλληνες και μετανάστες εργάτες
Την πείρα του κλάδου μοιράστηκαν χτες Έλληνες και μετανάστες εργάτες
Η ανάγκη να ισχυροποιηθεί το Συνδικάτο μέσα και από την επικείμενη μάχη των εκλογών αναδείχθηκε στη χτεσινή εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου Κλωστοϋφαντουργών, Ιματισμού και Δέρματος Νομού Αττικής.

Η Βάσω Μάμαλη, πρόεδρος του Συνδικάτου, στην εισήγηση του απερχόμενου ΔΣ, σημείωσε πως το Συνδικάτο δεν έλειψε από καμιά απεργία και συλλαλητήριο μαζί με τα άλλα ταξικά συνδικάτα και το ΠΑΜΕ. Αγωνίστηκε ενάντια στις απολύσεις, όπως στη «LADY FASHION». Προχώρησε σε εκατοντάδες ελέγχους και παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς. Εσπασε στην πράξη την εργοδοτική τρομοκρατία, όπως στην «AUTOSTOP». Δραστηριοποιήθηκε ενάντια στην απόπειρα της εργοδοσίας να καταστρατηγήσει τη ΣΣΕ. Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε στους μετανάστες και στην προσπάθεια να ενταχθούν όλοι στη δράση. Καθόλου τυχαία, λοιπόν, δεν ήταν η χτεσινή συμμετοχή αρκετών μεταναστών κυρίως απ' τα εργαστήρια «φασόν».

Από την πλευρά του ο Δήμος Θεοδώρου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας, στην τοποθέτησή του, μίλησε για την ανάγκη ενδυνάμωσης και μαζικοποίησης του Συνδικάτου. «Η εργοδοσία μας παρακολουθεί. Να τους κάνουμε ν' ανησυχήσουν», είπε. Αναφέρθηκε στον εργοδοτικό, κυβερνητικό συνδικαλισμό και τις μεθοδεύσεις του, όπως στον Λαναρά.

Οι εργαζόμενοι, επίσης σημείωσαν την ανάγκη να ενταθεί ο αγώνας. «Μπορεί να νιώθουμε ανασφάλεια για τις απολύσεις», σημείωσε μια εργαζόμενη, αλλά, «μόνο με την οργάνωση μπορούμε να απαντήσουμε. Να διώξουμε τη μοιρολατρία από πάνω μας». Στην ανάγκη ακόμη μεγαλύτερης συμμετοχής στις διαδικασίες του συνδικάτου αναφέρθηκε ένας άλλος εργάτης. Χαρακτηριστικά ήταν και τα λόγια μιας εργαζομένης σε «φασόν»: «Πριν πενήντα χρόνια φτιάχναμε σε πέντε ώρες ένα ζευγάρι παπούτσια. Σήμερα, σε μία ώρα φτιάχνουμε πενήντα παπούτσια. Πού πηγαίνει αυτός ο πλούτος;». Ο Αλόμ, μετανάστης απ' το Μπαγκλαντές, πήρε το λόγο και ευχαρίστησε το Συνδικάτο.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ