Τρίτη 20 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΕ ΕΒΡΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Καταγγέλλει την αμαύρωση του ιστορικού Καπνομάγαζου

«Αγνωστοι» κατέστρεψαν την πλακέτα που είχε αναρτήσει το Κόμμα στο χώρο που την περίοδο της κατοχής λειτούργησε σαν φυλακή για τους αντιστασιακούς αγωνιστές

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Εβρου του ΚΚΕ καταγγέλλει στο λαό του νομού τα φασιστοειδή που, καλυπτόμενα στο σκοτάδι της νύχτας (όπως πάντα), αμαύρωσαν την τιμητική πλάκα των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης που πρόσφατα εντοίχισε το Κόμμα στο Καπνομάγαζο της Αλεξανδρούπολης.

Το παλιό Καπνομάγαζο της πόλης την περίοδο της Κατοχής λειτούργησε ως φυλακή για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Στις 25 Αυγούστου στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Κόμματος ενάντια στον αντικομμουνισμό και την παραχάραξη της Ιστορίας, η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ πραγματοποίησε συγκέντρωση και πορεία που κατέληξε στο παλιό Καπνομάγαζο, όπου εντοιχίστηκε πλάκα που αναγράφει: «Τιμή και δόξα στους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης». Αυτή την τιμητική πλακέτα προσπάθησαν να καταστρέψουν φασιστοειδή.

Η ΝΕ Εβρου του ΚΚΕ, με ανακοίνωσή της, σημειώνει: «Το χέρι των άνανδρων φασιστοειδών όπλισε ο σύγχρονος αντικομμουνισμός της ΕΕ, των πολιτικών δυνάμεων του ευρωμονόδρομου που συστηματικά προπαγάνδιζαν την ταύτιση του ναζισμού με τον κομμουνισμό. Τους στρέφει κατά της Εθνικής Αντίστασης που μεγαλούργησε ενάντια στο Φασισμό - Ναζισμό με αγώνες και ανείπωτες θυσίες. Αγώνες στους οποίους πρωταγωνίστησε το ΚΚΕ.

Δηλώνουμε ότι τέτοιες ενέργειες δε μας πτοούν, το αντίθετο μας ατσαλώνουν να συνεχίσουμε και να εντείνουμε τους αγώνες μας απέναντι στους εμπνευστές και φυσικούς αυτουργούς αυτής της βέβηλης πράξης. Θα συνεχίσουμε σταθερά να αναδεικνύουμε και να τιμούμε τους αγώνες του ΕΑΜ - ΕΛΑΣ, του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που αποτελούν πηγή φρονηματισμού για όλους μας και ιδίως για να μαθαίνει η νεολαία και να πορεύεται στους δρόμους των αγώνων που χάραξαν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης και οι μαχητές του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας».


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ