Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ «ΚΑΤΣΕΛΗΣ»
Στις κάλπες οπλισμένοι με σημαντική αγωνιστική πείρα

Σε αποφασιστική στήριξη των ψηφοδελτίων της καλεί η «Αγωνιστική Ενότητα» μπροστά στις αρχαιρεσίες της Κυριακής

Η ευθύνη να δυναμώσουν την αγωνιστική πείρα που συγκέντρωσαν το τελευταίο διάστημα μπαίνει μπροστά στους εργαζόμενους της αρτοβιομηχανίας «Κατσέλης» ενόψει των μεθαυριανών αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο επιχειρησιακό τους σωματείο. Οι αρχαιρεσίες θα γίνουν την Κυριακή, από τις 10 π.μ. μέχρι τη 1 μ.μ., στα γραφεία του Συνδικάτου Οικοδόμων Μενιδίου (Δεκελείας 42, Αχαρνές - Μενίδι) και από αυτές θα αναδειχτούν επίσης οι αντιπρόσωποι για την Ομοσπονδία Γάλατος - Τροφίμων - Ποτών και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας.

Οι αρχαιρεσίες διεξάγονται μετά από σημαντικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν τόσο στο εργοστάσιο όσο και συνολικά στον κλάδο, με σημαντική συμμετοχή των εργαζομένων και την πρωτοπόρα συμβολή της ταξικής Ομοσπονδίας και άλλων ταξικών συνδικάτων του κλάδου, αλλά και μια σειρά από θετικά αποτελέσματα. Συγκεκριμένα, το σωματείο προχώρησε στην υπογραφή για πρώτη φορά επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης. Η διοίκηση υποχρεώθηκε να δεχτεί τον καθορισμό ειδικοτήτων στους εργάτες. Οι αγώνες που έγιναν αποτελούν σοβαρή παρακαταθήκη και γιατί ανέδειξαν τη δύναμη της ταξικής αλληλεγγύης, όπως, για παράδειγμα, έγινε στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση του περασμένου Φλεβάρη (4/2), που οδήγησε σε ανάκληση απολύσεων τις οποίες είχε ανακοινώσει η διοίκηση. Η αγωνιστική παρέμβαση και δράση του σωματείου, σε στενή συνεργασία με την κλαδική Ομοσπονδία, που παλεύει σε ταξική κατεύθυνση, είχε ως αποτέλεσμα μέσα στα δύο χρόνια από την ίδρυση του Σωματείου (Δεκέμβρης του 2007) τη μεγάλη αύξηση των μελών του, καθώς από 70 σήμερα φτάνουν τα 350.

Οπως σημειώνει στον «Ρ» ο πρόεδρος του σωματείου, Κώστας Σαξώνης, «οι μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων είναι που προκαλούν φόβο στην εργοδοσία για να μην πράξει όλα όσα σχεδιάζει. Η δύναμη των εργαζομένων βρίσκεται στην ενότητά τους».

Σ' αυτή την κατεύθυνση η παράταξη της «Αγωνιστικής Ενότητας» - που βρίσκεται σήμερα στο «τιμόνι» του σωματείου - αναδεικνύει με ανακοίνωσή της την ανάγκη οι εργάτες να στηρίξουν το συνδυασμό. Κάτι που μπορεί να δώσει νέα ώθηση στην ενίσχυση του σωματείου, να θωρακίσει τους εργαζόμενους μπροστά στη νέα αντεργατική θύελλα που οι μεγαλοβιομήχανοι και οι κυβερνήσεις τους έχουν ξεκαθαρίσει ότι δε θα αργήσει.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ