Παρασκευή 9 Οχτώβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Μαχητικά σε νέες κινητοποιήσεις

Μαζική η συμμετοχή στη χτεσινή απεργία, στις εργολαβίες των ΕΛΠΕ

Επί ποδός βρίσκονται συνολικά οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης για να υπερασπίσουν το δικαίωμά τους στη δουλειά, συνολικά τις κατακτήσεις τους, διεκδικώντας ταυτόχρονα την ουσιαστική προστασία των ανέργων και μέτρα για να έρθουν δουλειές στη Ζώνη, για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξή της.

Ηδη χτες οι μεταλλεργάτες της Ζώνης που δουλεύουν στα συνεργεία των εργολάβων που βρίσκονται στα διυλιστήρια των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ) έδωσαν μια πρώτη δυναμική απάντηση στην ασυδοσία της εργοδοσίας, η οποία, με όπλο την αντεργατική πολιτική και τα κόμματα που στηρίζουν την κερδοφορία της εργοδοσίας, παραβιάζει κατάφωρα τη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας Σιδηροβιοτεχνίας. Οι μεταλλεργάτες συμμετείχαν μαζικά στην 24ωρη απεργία που είχαν κηρύξει το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και το Συνδικάτο Μετάλλου Ελευσίνας. Η πορεία των κινητοποιήσεων στα ΕΛΠΕ θα κριθεί σήμερα στις 9 το πρωί, οπότε θα γίνει συνάντηση των διοικήσεων των σωματείων με τους εργολάβους.

Στο μεταξύ τη Δευτέρα 12 Οκτώβρη, στις 6.30 μ.μ., στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, προκειμένου να καθοριστεί το συνολικό αγωνιστικό πρόγραμμα του κλάδου. Την Τρίτη 13 του μήνα, στις 5.30 μ.μ., θα γίνει έκτακτη γενική συνέλευση του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Πλοίων με το ίδιο θέμα.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ