Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Κήρυγμα για ταξική συνεργασία και συναίνεση

Το ΠΑΣΟΚ επιδιώκει να καταστήσει το λαό συνένοχο στο παραπέρα χτύπημα των δικαιωμάτων του, προαναγγέλλοντας ένταση των μηχανισμών ενσωμάτωσης και μηδενική ανοχή απέναντι στο κίνημα

Προετοιμάζοντας τον ελληνικό λαό για τα νέα δεινά που θα έρθουν με την επιτάχυνση στην υλοποίηση της αντιλαϊκής πολιτικής και απαιτώντας την καθολική «συμμετοχή» του, την υποταγή του, με άλλοθι την ανάκαμψη της οικονομίας και την «αλλαγή πορείας», ο Γ. Παπανδρέου προέβη χτες το βράδυ στο πρώτο πρωθυπουργικό του διάγγελμα.

«Σε αυτή την πορεία, τίποτα δε θα είναι εύκολο. Θέλει δουλειά, σκληρή δουλειά. Θα είμαι πάντα ειλικρινής με τον ελληνικό λαό, για να μπορέσουμε μαζί να λύσουμε τα προβλήματα του τόπου. Δεν ζητώ την ανοχή. Ζητώ τη συμμετοχή. Η υπόθεση της Ελλάδας δεν είναι υπόθεση άλλων, είναι υπόθεση όλων μας». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση ο Γ. Παπανδρέου επιχείρησε να εμφανίσει την ενίσχυση και στήριξη του μεγάλου κεφαλαίου «σαν εθνική υπόθεση» και «πορεία ανάτασης προόδου και δημιουργίας».

Με φραστικούς βερμπαλισμούς για ένα δήθεν «νέο ξεκίνημα» μια «μεγάλη πορεία για να χτίσουμε την Ελλάδα που θέλουμε. Την Ελλάδα που ξέρει την αξία της, την Ελλάδα που μπορεί. Και δεν έχουμε ούτε μια μέρα για χάσιμο. Καλώ λοιπόν κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα να συμμετέχουν σε αυτή την εθνική μας προσπάθεια. Να γράψουμε μαζί, οι Ελληνες ενωμένοι, τις επόμενες σελίδες της ελληνικής ιστορίας», ο Γ. Παπανδρέου προσπάθησε να εξασφαλίσει κλίμα ανοχής και να δημιουργήσει καθεστώς «ταξικής ειρήνης», ώστε σε συνδυασμό με το εύρος της εκλογικής επικράτησης έναντι της ΝΔ να παρουσιαστεί σαν εκφραστής του συνόλου του ελληνικού λαού.

Πίσω από τις ανέξοδες κορόνες ότι για το ΠΑΣΟΚ «μοναδική πυξίδα, μοναδικός γνώμονας για κάθε απόφαση, για κάθε πράξη, είναι ο πολίτης», προσπάθησε να συγκαλύψει ότι το σύνολο του πρόγραμματός του είναι δομημένο στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της άρχουσας τάξης. Μάλιστα, έφτασε στο σημείο να προχωρήσει σε ένα αταξικό κάλεσμα συνένωσης όλου του λαού, ώστε όπως ισχυρίστηκε «να είμαστε ενωμένοι», να «δουλεύουμε συστηματικά και συλλογικά, χωρίς διακρίσεις, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς προκαταλήψεις». Εργαζόμενοι και κεφαλαιοκράτες μαζί!

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τέλος και όλες «τις προοδευτικές δυνάμεις του τόπου που θέλουν να συμπορευτούν» μαζί με το ΠΑΣΟΚ, «να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, να ενώσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή, αλλά και σε αυτή τη νέα πορεία που ξεκινάμε από αύριο», κλείνοντας το μάτι στο ΣΥΡΙΖΑ και τον επικεφαλής του που έσπευσε να τον συγχαρεί για την επιτυχία του.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Καμιά ανοχή - συνενοχή στον αντιλαϊκό δρόμο του κεφαλαίου και της ΕΕ(2015-01-11 00:00:00.0)
«Ολοι οι Ελληνες μαζί»...(2012-10-12 00:00:00.0)
Για το χατίρι του κεφαλαίου...(2005-04-20 00:00:00.0)
Συνάντηση στη Ρόδο(2001-08-02 00:00:00.0)
Οταν το ΠΑΣΟΚ ζητά (γε) απεμπλοκή!(1999-04-22 00:00:00.0)
Εκτακτο δελτίο(1995-03-10 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ