Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Θα μείνουν με την όρεξη...

Μερικοί δεν κάνουν καν προσπάθεια να κρυφτούν. Χτες το πρωί η «Ελευθεροτυπία» έριξε το σύνθημα της άθροισης και βάπτισε όσους ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγους, όλους μαζί «κεντροαριστερά». Το βράδυ στη ΝΕΤ ο Λυριτζής θεωρώντας δεδομένο ότι όλοι αυτοί είναι «κεντροαριστερά» έσπευσε να δώσει και οδηγίες τι να κάνει αυτή η «κεντροαριστερά» την επόμενη μέρα: Να επεξεργαστεί κοινές θέσεις για να βγάλει τη χώρα από την κρίση.

Θα μείνουν με την όρεξη. Γιατί - και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι - το ΚΚΕ δεν το έχουν στο χέρι. Οτι και αύριο το ΚΚΕ θα το έχουν απέναντι. Γιατί απέναντι θα είναι ο ίδιος λαός - και εκείνοι από τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που με μισή καρδιά υποτάχτηκαν στο εκβιαστικό δίλημμα για το «μικρότερο κακό». Γιατί η επόμενη μέρα περιέχει πιο βαριές τις επιπτώσεις από την καπιταλιστική κρίση, περιέχει ένταση της επίθεσης σ' ό,τι έχει μείνει όρθιο. Σ' αυτήν την επόμενη μέρα το ΚΚΕ όπως χτες έτσι και σήμερα είναι απέναντι, μαζί με τα αγωνιζόμενα τμήματα της εργατικής τάξης, που όπως κι αν τα βαπτίσουν δε χωράνε στον κορσέ της «κεντροαριστεράς». Δεν έχουν σκοπό να συναινέσουν.

Αυτό που προσπαθούν να κρύψουν όσοι μιλάνε για ευρύτερη κεντροαριστερά είναι το γεγονός ότι μία μόνο σύγκλιση καταγράφεται στην πραγματική ζωή: Η σύγκλιση - πλέον και ταύτιση - των πολιτικών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, από κοντά και των συμπληρωμάτων τους, όλων αυτών που αγωνιούν να ξεπεραστεί η καπιταλιστική κρίση σε όφελος του κεφαλαίου. Ολοι αυτοί γνωρίζουν πως έχουν απέναντί τους το λαό, έχουν απέναντί τους το ΚΚΕ. Οι αγώνες είναι μπροστά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ