Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Λαθροχειρίες για αποπροσανατολισμό

Πριν τις εκλογές η προπαγάνδα της άρχουσας τάξης πάσχιζε να πείσει το λαό ότι δήθεν το ΠΑΣΟΚ είναι διαφορετικό από τη ΝΔ, ότι τάχα το ΠΑΣΟΚ θα ασκήσει φιλολαϊκή πολιτική για το ξεπέρασμα της καπιταλιστικής κρίσης, ότι η επιλογή του λαού είναι ανάμεσα στους δυο. Τώρα, αστικά ΜΜΕ που πρόσκεινται στο ΠΑΣΟΚ και δημοσιογραφικοί κύκλοι επιδιώκουν να παρουσιάσουν το εκλογικό αποτέλεσμα ως νίκη του «κεντροαριστερού στρατοπέδου» έναντι του «κεντροδεξιού», προβάλλοντας το δίπολο 60%-40%! Αυτή η «σούπα» προκύπτει με το άθροισμα των ποσοστών της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. από τη μια και από την άλλη το αυθαίρετο τσουβάλιασμα του ποσοστού του ΚΚΕ στο άθροισμα των ποσοστών ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και Οικολόγων!

Λαθροχειρία ολκής! Δεν είναι μόνο ότι το ΚΚΕ απηύθυνε κάλεσμα στο λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ και να αδυνατίσουν όσο περισσότερο γίνεται ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι μόνο ότι το ΚΚΕ ξεκαθαρίζει ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν ίδια στρατηγική, υπηρετούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων, είναι κόμματα που δεν αλλάζουν. Γιατί τα παραπάνω δεν είναι «συνθήματα» που πρόβαλλε το ΚΚΕ μόνο προεκλογικά. Αντίθετα, είναι ενταγμένα στην πολιτική του Κόμματος, που είναι ταξικά εχθρική απέναντι σε όλα τα κόμματα που υπηρετούν την κερδοφορία του κεφαλαίου, γιατί το ΚΚΕ βρίσκεται στην απέναντι όχθη από την πλουτοκρατία. Το ΚΚΕ δεν έχει καμία απολύτως σχέση με κανενός είδους «κεντροαριστερά», με κομματικούς ή εκλογικούς σχηματισμούς που έχουν στόχο τη διαχείριση του ίδιου, σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Παλεύει για να βγει ο λαός από τη γωνία, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του, για να αλλάξει χέρια η εξουσία.

Η στρατηγική του ΚΚΕ όχι μόνο δεν έχει καμία σχέση με την πολιτική του ΠΑΣΟΚ και των διαφόρων παραφυάδων - στυλοβατών του αστικού πολιτικού συστήματος, αλλά την αντιπαλεύει ξεκάθαρα. Το ΚΚΕ δεν είναι «κεντροαριστερό» ή «αριστερό» κόμμα. Είναι κόμμα κομμουνιστικό, επαναστατικό, που παλεύει για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, για τη λαϊκή εξουσία και λαϊκή οικονομία, για το σοσιαλισμό. Αυτό το γνωρίζουν όσοι τσουβαλιάζουν το ποσοστό του ΚΚΕ για να παρουσιάσουν μια δήθεν νίκη της «κεντροαριστεράς». Θέλουν να παραπλανήσουν το λαό, να «απαλύνουν» τις αντιδράσεις στη θύελλα αντιλαϊκών μέτρων που έρχεται. Θέλουν να ενισχύσουν την προπαγάνδα που και πριν τις εκλογές πρόβαλε η αστική τάξη, ότι οι επιλογές του λαού είναι είτε το ΠΑΣΟΚ είτε η ΝΔ, ότι αυτά είναι τα στρατόπεδα που συγκρούονται, ότι η ψήφος στο ΚΚΕ δεν έχει αξία.

Η δύναμη του ΚΚΕ δεν τσουβαλιάζεται στα κόμματα εκείνα που πασχίζουν για την κυβερνητική εναλλαγή. Οι ψήφοι του ΚΚΕ είναι ψήφοι αντίστασης στην πολιτική της πλουτοκρατίας, στην πολιτική που θα εφαρμόσει το ΠΑΣΟΚ όπως και στην πολιτική που εφάρμοσε η ΝΔ. Τα μέλη, οι οπαδοί, οι φίλοι, οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ έστειλαν και με την ψήφο τους κρυστάλλινο μήνυμα: Θα είναι μπροστάρηδες και οργανωτές της πάλης των εργαζομένων και συνολικά του λαού, βάζοντας εμπόδια στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, σε τροχιά ρήξης με τα συμφέροντα των μονοπωλίων, για να ανοίξει ο δρόμος για τη λαϊκή αντεπίθεση. Αυτό το μήνυμα δεν παίρνει παραχάραξη.


Ε. Χ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ