Δευτέρα 5 Οχτώβρη 2009 - 2η έκδοση
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
Βουλευτικές Εκλογές 2009
Ψευτοδιλήμματα και πόλωση της τελευταίας ώρας

Οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος

Στον ντορό της προεκλογικής τακτικής των κομμάτων τους, με στόχο τη δικομματική πόλωση και την επικράτηση των ψευτοδιλημμάτων που αναπαρήγαγαν όλες τις προηγούμενες μέρες, ήταν οι δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών ΝΔ και ΠΑΣΟΚ μετά την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

Ο Κώστας Καραμανλής, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στο 432ο εκλογικό τμήμα Αγίου Ελευθερίου Θεσσαλονίκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Σήμερα οι Ελληνίδες και οι Ελληνες παίρνουν απόφαση ευθύνης. Αποφασίζουν για ασφαλή διέξοδο από την κρίση. Αποφασίζουν για πολιτικές που είναι δύσκολες, αλλά εγγυώνται δυναμική επανεκκίνηση στην κούρσα της ανάπτυξης από το 2011 και μετά. Εμείς επενδύουμε στην ευθυκρισία των Ελλήνων. Εχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ωριμότητα των πολιτών. Οι λύσεις, οι εξελίξεις, το αύριο του τόπου, το μέλλον των παιδιών μας είναι στα χέρια μας. Η νίκη είναι στα χέρια μας. Μαζί κερδίζουμε την ελπίδα».

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, στη Νέα Ερυθραία. Αμέσως μετά, σημείωσε: «Σήμερα είναι μέρα Δημοκρατίας. Σήμερα ο καθένας με την ψήφο του έχει ισότιμη δύναμη να αποφασίσει για το μέλλον του τόπου. Για ένα καλύτερο αύριο για τον ίδιο και τα παιδιά του, την οικογένειά του. Είμαι σίγουρος ότι μαζί θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Και το θέλουμε, και το μπορούμε, και θα το καταφέρουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ και επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα, μίλησε αυτόκλητα εκ μέρους της «ξεχασμένης κοινωνίας (...) των ανέργων και των νέων των 700 ευρώ», ζητώντας ένα μέλλον με αξιοπρέπεια, το οποίο βέβαια και ο ίδιος έχει ήδη φροντίσει να υπονομεύσει, με την τακτική και τη στρατηγική του σε συνδικαλιστικό και πολιτικό επίπεδο. Ζήτησε από τους ψηφοφόρους να καταψηφίσουν τη ΝΔ για «να καταδικάσουν την πολιτική που γέννησε περισσότερη φτώχεια, μεγαλύτερη ανεργία, μεγαλύτερη διαφθορά», αλλά και να μη δώσουν με την ψήφο τους «λευκή επιταγή σε όσους θα μας κυβερνήσουν αύριο».

Μετά την άσκηση του εκλογικού του δικαιώματος στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ., Γιώργος Καρατζαφέρης, είπε: «Ο κ. Καραμανλής και ο κ. Παπανδρέου είναι δύο καλά παιδιά, δύο καλών οικογενειών, οι οποίες συνεχώς κυβέρνησαν τη χώρα τα τελευταία 35 χρόνια. Οι οικογένειες αυτές οδήγησαν την Ελλάδα στην πτώχευση, στην παραχώρηση του ονόματος "Μακεδονία" στα Σκόπια και του Αιγαίου στην Τουρκία. Καιρός, μετά από 35 χρόνια, ο ελληνικός λαός να τους συνταξιοδοτήσει. Διαφορετικά η ψήφος μας θα είναι μηδέν εις το "πηλήκιον"... 'Η εις το "δίκοχο";... Πώς το είπε ο Γιώργος;».

Ο επικεφαλής των Οικολόγων Πράσινων Νίκος Χρυσόγελος ζήτησε την υπερψήφιση του κόμματός του ώστε οι «Οικολόγοι Πράσινοι» να είναι στη Βουλή και «να πιέσουν για βαθιές αλλαγές στην πολιτική, για τη διαφάνεια, για τη δημοκρατία, για την απασχόληση, για τα κοινωνικά προβλήματα, για την προστασία του περιβάλλοντος και του κλίματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ