Κυριακή 27 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΔΙΟΝΥΣΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΤΟΣ

Σκηνοθέτης

Οι ψηφοφόροι που πρόκειται να πάνε στις κάλπες, μπορούν σήμερα να διαγνώσουν - περισσότερο από κάθε άλλη φορά - μια, εν δυνάμει, ποιοτική αλλαγή. Τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δε θα καταλάβει το «έτερον» του δικομματισμού αλλά... το λαϊκό κίνημα! Και δεν είναι παραδοξολογία αυτό, αλλά αποτέλεσμα της εξομοίωσης των κομμάτων της εξουσίας «εις σάρκαν μίαν».

Το λαϊκό κίνημα, λοιπόν, προβλέπεται να αναλάβει το ρόλο της «αξιωματικής αντιπολίτευσης» με την πολιτική έκφρασή του, την πρωτοπορία, το ΚΚΕ. Μεταβατική εξέλιξη που προβλέπεται στην πάλη των τάξεων από λόγους ιστορικούς αλλά και από τις συγκυρίες. Και η παρούσα συγκυρία είναι από τις πιο επίκαιρες, αφού τα πράγματα όχι μόνο έχουν οδηγηθεί στο απροχώρητο, αλλά για πρώτη φορά στον μεταπολιτευτικό βίο, βιώνονται κιόλας κι από όλους. Κοινή είναι πια η συνειδητοποίηση πως η παρούσα οικονομική κρίση - κορύφωση άλλων στο παρελθόν - δεν είναι τυχαία, αλλά αναπόδραστη κατάληξη της καπιταλιστικής... ανάπτυξης σε συνθήκες παγκοσμιοποίησης! Ομόθυμη είναι και η αγανάκτηση πως η «ανάταξή» της γίνεται μόνο στο σώμα των εχόντων και υπεύθυνων της κρίσης (τραπεζίτες, γκόλντεν μπόις) κι όχι στα λαϊκά στρώματα. Και, τέλος, εξεγερτική είναι η αντίδραση απ' όλους στη διαπίστωση πως δεν επιτρέπεται ανεξάρτητη πολιτική βούληση στον καθένα μας παρά μόνο στα πλαίσια που ορίζουν τα Παγκόσμια Διευθυντήρια. Π.χ. στα καθ' ημάς, ο Αλμούνια που στις 5 Οκτωβρίου θα.... δώσει - κατά δήλωσή του - «την εντολή των ορίων διακυβέρνησης της χώρας μας» σ' έναν εκ των δύο - στον... εξής έναν - του δικομματισμού, εξομοιώνοντάς τους κυνικά σε έναν και αδιαίρετο εντολοδόχο.

Κατόπιν αυτών, τι μένει από την πλευρά μας για να εναντιωθούμε πέρα από μοιρολατρικές αντιδράσεις (παραιτήσεις, αποχές, κ.λπ.) και παγιδεύσεις σε άσκοπα διλήμματα με ατέρμονες συζητήσεις;

Συστράτευση στο Λαϊκό Κίνημα που στη Βουλή - και φυσικά έξω από αυτή - έχει το ΚΚΕ εκπρόσωπο με διαπιστευτήρια Ιστορικά (Εθνική Αντίσταση, Αντιιμπεριλιαστικοί Αγώνες, κ.λπ.) και «τρέχοντα» (συνδικαλιστικοί αγώνες, κ.λπ.).

Η συγκυρία της... συγκυρίας, λοιπόν - συγκυρία εις διπλούν - με μια ψήφο από τον καθένα μας, για να εξασφαλίσουμε το ρόλο «της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης» σήμερα και, σε προοπτική, να εγγράψουμε στη συνείδηση του κόσμου σκέψεις που δε θα περιορίζονται σε ανυπακοή και εναντίωση αλλά θα οδηγούν στη διαμόρφωση πρότασης για λαϊκή διακυβέρνηση.


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ