Πέμπτη 24 Σεπτέμβρη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
Βουλευτικές Εκλογές 2009
ΝΑΤΟικό συνέδριο στην Αθήνα για το «χειρισμό κρίσεων»

Διοργανώνεται δυο μέρες πριν από τις εκλογές, με ευθύνη του ΓΕΕΘΑ και με τη συμμετοχή εκατοντάδων στρατιωτικών και πολιτικών στελεχών της λυκοσυμμαχίας

Πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας αποτελεί η παρουσία εκατοντάδων στελεχών του ΝΑΤΟ στη χώρα μας
Πρόκληση για τα αντιιμπεριαλιστικά αισθήματα του λαού μας αποτελεί η παρουσία εκατοντάδων στελεχών του ΝΑΤΟ στη χώρα μας
Στην εμπέδωση της νεοταξικής αντίληψης περί διεθνών σχέσεων, αλλά και του ρόλου των Ενόπλων Δυνάμεων ως εσωτερικής κατασταλτικής δύναμης και την παραπέρα προώθηση των ιμπεριαλιστικών σχεδίων, υπηρετεί η διεξαγωγή για 13η συνεχή χρονιά στην Αθήνα, με ευθύνη του ελληνικού ΓΕΕΘΑ και υπό την αιγίδα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, του ΝΑΤΟικής έμπνευσης διεθνούς Συνεδρίου Χειρισμού Κρίσεων «ΑΘΗΝΑ '09», το διάστημα 30 Σεπτέμβρη - 2 Οκτώβρη 2009, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλιταν».

Το συγκεκριμένο συνέδριο διεξάγεται ουσιαστικά μέσα στις εκλογές, αφού ολοκληρώνεται την Παρασκευή, λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες. Σημειώνεται ότι λόγω των εκλογών «αναβλήθηκε» - ουσιαστικά ακυρώθηκε - η μεγάλη ετήσια άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων «Παρμενίων».

Σκοπός του συνεδρίου είναι, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, «η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων επί των μεθόδων, διαδικασιών και δυνατοτήτων της διεθνούς κοινότητας, για πρόληψη και χειρισμό κρίσεων, καθώς και οι νέες προκλήσεις στο εγγύς και ευρύτερο διεθνές περιβάλλον». Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, θα αναπτυχθούν θέματα σχετικά με τους μηχανισμούς διαχείρισης κρίσεων από χώρες και διεθνείς οργανισμούς. Να επισημάνουμε ότι στους «μηχανισμούς» αυτούς περιλαμβάνονται και μέσα που έχουν καθαρά εσωτερικό κατασταλτικό χαρακτήρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, για το «ΑΘΗΝΑ '09» οι θεματικές ενότητες είναι:

  • Θεωρητική Προσέγγιση στη Διαχείριση Κρίσεων και Εθνικές Θέσεις
  • Αντιμετωπίζοντας Νέες Προκλήσεις: Πειρατεία
  • Διεθνείς Οργανισμοί και Χειρισμός Κρίσεων
  • Πολύπλευρες Διαστάσεις του Χειρισμού Κρίσεων
  • Στρατηγική κατάσταση και συγκρούσεις στη Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή και
  • Λαθρομετανάστευση.

Πέρα από τις θεματικές ενότητες και το καταφανέστατο αντιδραστικό περιεχόμενό τους, αποκαλυπτικό του χαρακτήρα αυτού του συνεδρίου είναι ότι θα συμμετάσχουν στρατιωτικοί και πολιτικοί εκπρόσωποι από διάφορα κράτη και διεθνείς οργανισμούς, ενώ από ελληνικής πλευράς, θα το παρακολουθήσουν, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, εκπρόσωποι από τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Αμυνας, Δημοσίας Τάξεως, Εμπορικής Ναυτιλίας, από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης καθώς και από τα Γενικά Επιτελεία. Δηλαδή όλο το πλέγμα του κυβερνητικού μηχανισμού που εμπλέκεται σε καταστάσεις «έκτακτης ανάγκης» εσωτερικού χαρακτήρα.

Μέσα και από αυτό το συνέδριο, γίνεται πράξη το νέο ιμπεριαλιστικό δόγμα περί «ασύμμετρων απειλών», όπου στοχοποιούνται και μη στρατιωτικοί στόχοι, συμπεριλαμβανομένου του λαϊκού κινήματος και των φορέων του. Επίσης, μεταξύ των ομιλητών συγκαταλέγονται ο πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ, ο διοικητής του Διακλαδικού Στρατηγείου του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, καθώς και διπλωμάτες και καθηγητές ελληνικών και ξένων Πανεπιστημίων.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ