Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ «ΝΕΑ ΓΡΙΠΗ»
Προειδοποίηση για επικίνδυνες παρενέργειες

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Σήμα για εντατική επαγρύπνηση σχετικά με το ενδεχόμενο εκδήλωσης του νευροπαραλυτικού συνδρόμου Γκιλ;eν Μπαρ (GBS) σε ανθρώπους που εμβολιάζονται με τα νέα εμβόλια κατά της «νέας γρίπης» έστειλε η βρετανική «Υπηρεσία Προστασίας Υγείας» σε παράρτημα της Ενωσης Νευρολόγων στη χώρα.

Οι δύο απόρρητες επιστολές της βρετανικής υγειονομικής υπηρεσίας στάλθηκαν στο τέλος του περασμένου μήνα σε τουλάχιστον 600 νευρολόγους μέλη της Βρετανικής Νευρολογικής Μονάδας Παρακολούθησης (BNSU). Σύμφωνα με δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «The Mail», στην επιστολή εκφράζονται έμμεσα επιφυλάξεις για την ασφάλεια των εμβολίων, τα οποία τίθενται σε ανεπαρκείς κλινικές δοκιμές, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την υγεία των παιδιών.

Αφορμή για τις προειδοποιήσεις της βρετανικής Υπηρεσίας Προστασίας Υγείας στάθηκε η περίπτωση εμβολιασμού εκατοντάδων Αμερικανών το 1976 με επισφαλή εμβόλια κατά της γρίπης των χοίρων. Τότε, απ' την γρίπη των χοίρων είχε προκληθεί μόλις ένας θάνατος ενώ απ' το εμβόλιο αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας πέθαναν αρκετές δεκάδες και εκατοντάδες άλλοι υπέστησαν μερική ή ολική παράλυση (σύνδρομο Γκιλέν Μπαρ).

Τελικά, το εμβόλιο απεσύρθη μετά από 10 βδομάδες ενώ η τότε κυβέρνηση των ΗΠΑ αναγκάστηκε να καταβάλλει εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεις στα θύματα και στους συγγενείς των νεκρών αφού και τότε όπως και τώρα είχε εξασφαλιστεί η νομική ασυλία της εταιρείας στην περίπτωση επικίνδυνων παρενεργειών...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ