Τρίτη 18 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
H «δημοκρατία» των κατακτητών

Ο σύζυγος έχει το δικαίωμα πλέον με βάση το νόμο να αφήσει τη γυναίκα του να λιμοκτονήσει εάν εκείνη αρνηθεί να έλθει σε σεξουαλική επαφή μαζί του... Βέβαια ο νόμος αφορά τις γυναίκες της σιιτικής μειονότητας και πέρασε «σιωπηλά», αλλά σαφώς με την έγκριση του πρωθυπουργού Χαμίντ Καρζάι, του ανθρώπου που εγκατέστησαν στην εξουσία οι ιμπεριαλιστές κατακτητές προκειμένου να «απελευθερώσει» το Αφγανιστάν από τον «σκοταδισμό» των Ταλιμπάν και να φέρει την «ελευθερία», τη «δημοκρατία»...

Ο νέος νόμος προβλέπει ότι ο σύζυγος έχει το δικαίωμα να διακόψει την υλική υποστήριξη προς τη σύζυγό του, συμπεριλαμβανομένης και της τροφής, εάν εκείνη αρνηθεί να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του απαιτήσεις. Ορίζει ακόμη ότι τα παιδιά τίθενται πάντα υπό την κηδεμονία του πατέρα ή του παππού.

Και όχι μόνο αυτό. Ορίζει ότι οι γυναίκες πρέπει να ζητήσουν την άδεια του συζύγου τους για να εργασθούν, ενώ επιτρέπει σε ένα βιαστή να αποφύγει κάθε δίωξη εάν καταβάλει το «χρήμα του αίματος» (χρηματική αποζημίωση) στη γυναίκα που υπέστη το βιασμό.

Ο νόμος αυτός αποτελεί παραλλαγή ενός άλλου που είχε ψηφιστεί από το αφγανικό κοινοβούλιο τον περασμένο Μάρτη και είχε υπογραφεί από τον Καρζάι, αλλά δεν τέθηκε σε ισχύ, καθώς αφγανικές και διεθνείς οργανώσεις κατήγγειλαν ότι πρόκειται για νομιμοποίηση της οικογενειακής βίας. Και να σκεφτεί κανείς πως ΠΑΣΟΚ και ΝΔ είναι συνένοχοι στο τι συμβαίνει στο Αφγανιστάν, αφού οι μεν πρώτοι έστειλαν ελληνικό στρατό για την επιβολή της κατοχής, οι δε δεύτεροι τον διατηρούν μαζί με τις υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ