Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ
Απαίτηση για αγωνιστική απάντηση

Την κήρυξη απεργιακής κινητοποίησης ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση ζητούν συνδικαλιστικές οργανώσεις από όλη τη χώρα

Διογκώνεται καθημερινά ο αριθμός των συνδικάτων που με αποφάσεις τους καλούν τη ΓΣΕΕ να προχωρήσει στην κήρυξη νέας πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας. Εργατικά Κέντρα και ομοσπονδίες, αλλά και πρωτοβάθμια σωματεία παίρνουν πρωτοβουλίες για συνέχιση της πάλης, κατανοώντας ότι μπροστά στην εμμονή της κυβέρνησης να νομοθετήσει τα αντεργατικά μέτρα - η οποία εκφράστηκε και χτες στη συνδικαλιστική διάσκεψη του ΠΑΣΟΚ - το μόνο όπλο που μπορεί να κάμψει την αντεργατική επίθεση είναι ο ενωμένος αγώνας των εργαζομένων.

Το κάλεσμα για κλιμάκωση της πάλης που το ΠΑΜΕ απηύθυνε αμέσως μετά την απεργία στις 10 Οκτώβρη, ύστερα και από τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δεν μπορεί κανείς πλέον να το αγνοήσει. Επιβεβαιώνεται ότι η τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας στη διοίκηση της ΓΣΕΕ αποθρασύνει την κυβέρνηση.

Την κήρυξη 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αντεργατικού νομοσχεδίου στη Βουλή ζητά από τη ΓΣΕΕ το Εργατικό Κέντρο Πάτρας, με ομόφωνη απόφαση της διοίκησής του. Στην απόφαση σημειώνεται ότι σε περίπτωση που η ΓΣΕΕ δεν πάρει την απόφαση αυτή, τότε το Εργατικό Κέντρο θα προχωρήσει στην πραγματοποίηση -στον παραπάνω χρόνο- 24ωρης παμπατραϊκής πανεργατικής απεργίας.

Νέα 24ωρη απεργία αποφάσισε στη χτεσινή της συνεδρίαση η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ζακύνθου, κατά την ημέρα κατάθεσης του νομοσχεδίου και τη διοργάνωση συγκέντρωσης διαμαρτυρίας την Πέμπτη 9 Νοέμβρη στις 7 το βράδυ έξω από το εργατικό κέντρο. «Το μήνυμα της προηγούμενης απεργίας, το πανελλαδικό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, οι καθημερινές κινητοποιήσεις σε επιμέρους κλάδους απαιτούν το συντονισμό και την κλιμάκωση του αγώνα», σημειώνει σε ανακοίνωση το Εργατικό Κέντρο και καλεί τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να λάβουν αυτό το μήνυμα.

Επίσης η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού - Τουρισμού, καλεί τη ΓΣΕΕ να αποφασίσει την προκήρυξη απεργίας την πρώτη ημέρα που το νομοσχέδιο θα συζητιέται στη Βουλή.

Να ενισχύσουν και να στηρίξουν την πρωτοβουλία των συνδικάτων που προκήρυξαν 24ωρη απεργία για τη μέρα που κατατίθεται το νομοσχέδιο για τις εργασιακές σχέσεις καλεί τους εργαζόμενους του κλάδου η Συντονιστική Επιτροπή Σωματείων στους ΟΤΑ που διοργανώνει σύσκεψη την Τρίτη στις 5.30 μ.μ. στην αίθουσα Λογιστών.

Σημειώνεται ότι και άλλα εργατικά κέντρα, όπως των Λάρισας, Φωκίδας, Αγρινίου, Νάουσας, Αρτας, έχουν πάρει αντίστοιχες αποφάσεις καθώς και η Ομοσπονδία Οικοδόμων. Σε αυτή την κατεύθυνση συνεδριάζουν τις επόμενες μέρες τα Εργατικά Κέντρα Κεφαλονιάς, Λευκάδας, οι Ομοσπονδίες Λογιστών (ΠΟΛ) και εργαζομένων στην κλωστοϋφαντουργία και τις επιχειρήσεις δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ). Επίσης, αντίστοιχες αποφάσεις έχουν πάρει και πολλά πρωτοβάθμια σωματεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ