Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ
ΟΧΙ στη λογική των ΤΣΑ

Προχωρά σε κινητοποιήσεις καταγγέλλοντας την πρόσληψη από το dήμο εργαζομένων  στα πλαίσια των αντεργατικών  Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης

Τη δημοτική αρχή Περιστερίου, που προσπαθεί να ανατρέψει τις εργασιακές σχέσεις στις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, με την εισαγωγή πολλαπλών εργασιακών σχέσεων, ενώ καλλιεργεί και την αντίθεση μεταξύ εργαζομένων, καταγγέλλει με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου και προκηρύσσει 3ωρες στάσεις εργασίας από τη Δευτέρα 6 του Νοέμβρη μέχρι και την Τετάρτη 9 του Νοέμβρη στην αρχή κάθε βάρδιας.

Οπως καταγγέλλεται στην ανακοίνωση, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Περιστερίου στις 25 του Οκτώβρη συζήτησε το θέμα των εργασιακών σχέσεων και με ψήφισμα κατέληξε ότι τα μέτρα που έχει εξαγγείλει ο υπουργός Εργασίας για τις εργασιακές σχέσεις είναι απαράδεκτα.

Παρά την απόφαση αυτή, στις 26 του Οκτώβρη η δημοτική αρχή γέμισε τις υπηρεσίες του δήμου με δεκάδες εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί μέσω των Δημοτικών Επιχειρήσεων με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης (ΤΣΑ) και ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα να δυναμιτίζονται τα Ταμεία των εργαζομένων στο δήμο και η εργασιακή σχέση τους να αλλοιώνεται αφού εισάγουν διαφορετικές μορφές εργασίας.

Οι δημοτικές επιχειρήσεις, όπως σημειώνει ο Σύλλογος, δεν ασκούν παράλληλο έργο με τις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, αλλά και το αντικείμενο των προγραμμάτων της ΕΕ και τα ΤΣΑ έχουν συγκεκριμένο αντικείμενο απασχόλησης και οι σχέσεις των εργαζομένων που απασχολούνται σε αυτά είναι άλλες.

«Η δημοτική αρχή, αυθαιρετώντας, δεν απασχολεί τα εν λόγω άτομα στα συγκεκριμένα αντικείμενα αλλά τα τοποθετεί στις οργανωμένες υπηρεσίες του δήμου, με αρνητικά για μας αποτελέσματα», επισημαίνει ο Σύλλογος και συμπληρώνει: «Η δημοτική αρχή επιχειρεί να αναδείξει τις δημοτικές επιχειρήσεις σε υποκατάστατα των ίδιων των υπηρεσιών του δήμου με την ανεξέλεγκτη χρηματοδότησή τους και αναβαθμίζοντας τις αρμοδιότητές τους με την ταυτόχρονη υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου. Παράλληλα, επικαλούμενη την αντιμετώπιση της ανεργίας, εφαρμόζει το μοίρασμα μιας θέσης εργασίας σε πολλούς εργαζόμενους με τις συμβάσεις 8μηνιτών, ΤΣΑ και προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ενωσης και όλα αυτά σε εφαρμογή των κυβερνητικών αντιλαϊκών μέτρων».

Ο Σύλλογος, με τις στάσεις εργασίας που προκηρύσσει, διεκδικεί μία και μόνη εργασιακή σχέση στις οργανωμένες υπηρεσίες του Δήμου Περιστερίου, την προκήρυξη άμεσης πρόσληψης μονίμου προσωπικού σε υπηρεσίες των ανταποδοτικών τελών βάσει του Ν. 2639. Επίσης, παλεύει για την καταβολή άμεσα του περασμένου 15ήμερου στους εργαζόμενους των βρεφονηπιακών σταθμών, το σταμάτημα της οικονομικής αιμορραγίας με τις χρηματοδοτήσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, τη διεκδίκηση των οφειλόμενων επιχορηγήσεων από την κυβέρνηση, την επανεξέταση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου και την επέκταση των οργανικών θέσεων και των υπηρεσιών του δήμου και τη δημιουργία οργανογράμματος υπηρεσιών στις δημοτικές επιχειρήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ