Σάββατο 4 Νοέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
Αντιδημοκρατικό παραλήρημα από τη μειοψηφία!

Η παράταξη ΕΡΓΑΣ αυτοαποκαλύπτεται , με μια κατάπτυστη ανακοίνωση, ενάντια στην πλειοψηφία της διοίκησης του Συνδικάτου

Πριν λίγες μέρες, η Ζώνη μάτωσε ξανά με το θάνατο του εργατοτεχνίτη Γ. Μπέσα, που σκοτώθηκε όταν τον καταπλάκωσε σκαλωσιά. «Το ατύχημα αυτό δεν έγινε από ευθύνη εργοδότη ή εφοπλιστή, αλλά από απροσεξία του ίδιου του συνεργείου (!) με ευθύνη του ΟΛΠ. Εμείς δεν πρέπει να κάνουμε απεργία, γιατί αυτό θα είναι σε βάρος της Ζώνης, διότι θα φοβίσει περισσότερο τους εφοπλιστές...». Αυτό το απόσπασμα δεν ανήκει σε ανακοίνωση εργοδότη, ή της κυβέρνησης, αλλά της παράταξης ΕΡΓΑΣ, που συμμετέχει στις εκλογές του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά. Ευτυχώς που από μόνη της προειδοποιεί τους μεταλλεργάτες για την κατάντια της και το πώς θα «παλέψει» για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων και της ζωής των μεταλλεργατών.

Η ίδια η ανακοίνωση αποκαλύπτει πως οι παρατάξεις ΕΡΓΑΣ, ΑΣΕΚ και ΕΣΚΜΠ (ΠΑΣΚΕ) είχαν επανειλημμένες διαβουλεύσεις και συνεργασία για να δημιουργήσουν προσκόμματα στις εκλογές του Συνδικάτου, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειώνεται στην ανακοίνωση ότι «...καταθέσαμε αίτημα προς την εφορευτική επιτροπή να μας δοθούν αντίγραφα μητρώων, για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τους ψηφοφόρους αν είναι μεταλλεργάτες ή μπακάληδες». Ωστόσο, κάθε παράταξη μπορεί να ελέγξει ελεύθερα τα μητρώα στο συνδικάτο, κάτι που αποσιωπούν οι τρεις παρατάξεις και δεν το έχουν καν ζητήσει! Γι' αυτό και μόνο ερωτήματα προκαλεί η εμμονή τους να πάρουν αντίγραφα, προσφεύγοντας στο Πρωτοδικείο, όταν μάλιστα η ίδια η γενική συνέλευση του κλάδου έχει αποφασίσει να μη δίνονται τα μητρώα.

Στην προσπάθειά του ο ΕΡΓΑΣ να χτυπήσει την « Αγωνιστική Ενότητα Μεταλλεργατών» (υποστηρίζεται από την ΕΣΑΚ), αναφέρει: «Ξέρουμε ότι η ΕΣΑΚ κυριαρχεί στο συνδικάτο μόνο χάρη στα εργοστάσια που φέρνει και ψηφίζουν στις εκλογές». Δηλαδή στις μεταλλουργικές επιχειρήσεις, εκτός Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, ποιοι δουλεύουν; Μήπως οι «μπακάληδες», για τους οποίους κάνουν λόγο;

Ομως, ο ΕΡΓΑΣ προκαλεί ακόμη περισσότερο με το αντιδημοκρατικό του κάλεσμα προς τους μεταλλεργάτες για γενική σύρραξη, ώστε να πάρουν τα μητρώα. Οπως χαρακτηριστικά αναφέρεται: «...προτείνουμε να κατέβουμε στη Ζώνη από κοινού (σ.σ. οι τρεις παρατάξεις) και να καλέσουμε τον κλάδο να μας συμπαρασταθεί, για να τους τα πάρουμε με τη βία»! Το κάλεσμα αυτό δείχνει τον εχθρικό τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η συγκεκριμένη παράταξη και οι σύμμαχοί της τις δημοκρατικές εκλογές ενός συνδικάτου, είναι αποκαλυπτική για την τακτική της και την πρακτική της στις εξελισσόμενες εκλογές!

Η ΑΕΜ καλεί σε μαζική παρουσία των μεταλλεργατών στις εκλογές καθημερινά στις 4.30 μ.μ. - 8.30 μ.μ. και το Σαββατοκύριακο 10 π.μ. - 6 μ.μ. Καλεί σε υπερψήφιση του ψηφοδελτίου της σαν «την καλύτερη απάντηση σ' αυτούς που έχουν γίνει το μακρύ χέρι της εργοδοσίας για να αλώσει από τα μέσα το συνδικάτο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ