Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΑΛΒΑΝΙΑ
Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

ΤΙΡΑΝΑ.--

Σήμερα πιθανά να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στην Αλβανία την Κυριακή, στις οποίες η συμμετοχή έφθασε στο 52%, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετοί πολίτες δε διέθεταν ταυτότητα ή δεν τους είχε αποσταλεί εγκαίρως η κάρτα ψηφοφόρου.

Πάντως, με καταμετρημένο περίπου το ένα πέμπτο των ψηφοδελτίων (μέχρι χτες το βράδυ) φαίνεται να προηγείται ο Αλβανός πρωθυπουργός του Δημοκρατικού Κόμματος Σαλί Μπερίσα, ωστόσο τόσο ο ίδιος όσο και ο βασικός αντίπαλός του του Σοσιαλιστικού Κόμματος και δήμαρχος των Τιράνων, Εντι Ράμα, κάλεσαν τους Αλβανούς να αναμένουν τα επίσημα αποτελέσματα. Το «έξιτ πολς» της εταιρείας GANY BOBI έδωσε το 47,6% των ψήφων στο Δημοκρατικό Κόμμα, το 38% στο Σοσιαλιστικό Κόμμα, ενώ στο Σοσιαλιστικό Κίνημα Ολοκλήρωσης, του πρώην πρωθυπουργού Ιλίρ Μέτα το 6,5%.

Πάντως, τόσο ο Μπερίσα όσο και ο Ράμα είναι ένθερμοι υποστηρικτές της ένταξης της χώρας στην ΕΕ, η οποία προ εκλογών είχε απαιτήσει «ελεύθερες και δίκαιες» εκλογές. Παράλληλα, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) με ανακοίνωσή του σημείωσε πως υπήρξαν «βελτιώσεις», όσον αφορά την εκλογική διαδικασία, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπήρξαν και «παραβιάσεις».


Κορυφή σελίδας
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ