Τρίτη 30 Ιούνη 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Τραγικές οι συνέπειες του αποκλεισμού στη Γάζα

Θλιβερή εξακολολουθεί να είναι η εικόνα στην Γάζα
Θλιβερή εξακολολουθεί να είναι η εικόνα στην Γάζα
ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.-

«Παγιδευμένος στην απόλυτη απελπισία» είναι ο πληθυσμός της Λωρίδας της Γάζας, καθώς ο φονικός αποκλεισμός δεν επιτρέπει την είσοδο στην περιοχή υλικών για την ανοικοδόμηση της περιοχής ενώ παράλληλα οι υποδομές υγείας και αποχέτευσης, εξαιτίας του ίδιου λόγου, βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Αυτό επισημαίνει σε έκθεσή του ο Διεθνής Ερυθρός Σταυρός.

Εντός της Λωρίδας, αντιπροσωπεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του ΟΗΕ έχει διήμερες επαφές με Παλαιστινίους ειδικούς που συνέλεξαν στοιχεία για τις κοινωνικές και ψυχολογικές συνέπειες, κυρίως στα παιδιά, της 22ήμερης ισραηλινής εισβολής στις αρχές του χρόνου. Σύμφωνα με αυτά, περισσότερο από το 20% των παιδιών στη Λωρίδα υποφέρει από μετατραυματικό σοκ και σε δεινή θέση βρίσκονται και οι γυναίκες που έμειναν χήρες, με παιδιά να θρέψουν, χωρίς πόρους.

Πιθανώς, υπό το βάρος και των προαναφερόμενων εκθέσεων, οι αιγυπτιακές αρχές ανακοίνωσαν χτες, ότι για τρεις ημέρες θ' ανοίξουν το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα προκειμένου να περάσουν στην Αίγυπτο βαριά ασθενείς, φοιτητές καθώς και για να εισέλθει στο παλαιστινιακό έδαφος ανθρωπιστική βοήθεια.


Κορυφή σελίδας
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ